Székesfehérvár-Budapest vonatjegy? Budapest metrójegy?
Székesfehérvárról mennyibe kerül a vonatjegy Budapestre pl. 20 fős osztálynak? Budapesten belüli közlekedéshez mennyibe kerül a metrójegy az osztálynak?
by: kérdés írója

www.elvira.hu itt meg tudod nézni a MÁV menetrendet és mellette az árakat.
Budapesten jelenleg egy darab metrójegy 290.-Ft-ba kerül.
Lehet venni gyűjtőjegyet, amiben 10 darab van, ezt szét tudjátok osztani, ha egy főnek nincs ennyire szüksége. Ebben az esetben a 10db jegy 2.600.-Ft, tehát egy jegy 260.-Ft-ra jön ki.

Előző vagyok:
33%-os kedvezményt tudtok igénybe venni.
Megnéztem neked, kedvezménnyel gyors, vagy személyvonat esetén 705.- Ft-ba kerül egy útra a jegy. A visszaútra szintén ugyanennyi.
Tehát oda-vissza 2X705Ft= 1.410.- Ft

Osztály esetén én feltételezem a "tanulói jogviszonyt", így a diákigazolványt. Arra pedig 50% kedvezmény jár.
33% kedvezmény akkor jár, ha 26 év alatti, és nincs diákigazolványa, valamint ha péntek-vasárnap között utazik (hétköznap nem él ez a kedvezmény.)
Tehát nem jó az előző válasza, hogy 705 Ft egy irányba, hanem csak 525 Ft / fő / út, azaz 1050 Ft a menettérti jegy.
De ha csoportként foglaltok, lehet, hogy még ennél is nagyobb kedvezményt kaptok. IC-vel pedig plusz az IC pótjegy ára (amely 390 Ft).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!