Hogyan csináltassak külföldön útlevelet, ha időközben lejár a személyim?
Miért nem csináltatsz előtte?
Attól, hogy a határon valószínűleg nem fognak ellenőrizni, attól még a beutazás feltétele az ottartózkodás idejére + valahány hónapra érvényes útlevél vagy személyi.
Ha véletlenül mégis ellenőriznek, komoly büntetésre számíthatsz.
Most nem tudok útlevelet csináltatni, mert 7500 forint, és nincs annyim. Az utazást is más fizeti. Gyorsított eljárással még több is, 14,000
Ami a személyit illeti, itt az Okmányiroda válasza:
"Ha ugyanis kártya típusú okmánya van, lejárati idő előtt 60 napon belül cserélheti. Az Ön esetében 60 napot meghaladó az érvényességi idő."
Gondolkodtam ezen is, de állítólag az baromi procedúra. Ki kell kérnem az anyakönyvi kivonatot, és az ügyintézés is jóval több. Na, meglátom, mit tehetek, mindenesetre ez az elhagyásos jó ötletnek tűnik, sőt!
Nagyon köszönöm a válaszokat, kellemes napot kívánok minden kedves válaszolónak!
Miért nincsen anyakönyvi kivonatod? Ha nincs 7500ft-od akkor miből fogsz megélni, már ne haragudj? egyébként meg tudtad, hogyha 3 hónapnál tovább tartózkodsz külföldön, akkor mindenképpen kell útlevél?
Majdnem hozzátetem valami csúnyát is a végére. Ne legyünk már ennyire szerencsétlenek...
Kedves utolsó.
Az anyakönyvi kivonatom megsemmisült. A csúnyát nyugodtan tedd hozzá. Én mondok csúnyábbat: vörösiszap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!