Találtam néhány régi vonaljegyet. Ezeket korlátlan ideig lehet használni?
"Sajnos Győrben sem fogadják el áremelés után 30 nappal.Munkatársamat az ellenőrök lelökdösték a buszról mert nem volt hajlandó a sofőrnél emelt áron újabb jegyet váltani és megbüntették 6000Ft-ra."
Nyugodtan tegyen feljelentést, hogy ha nincs leírva valahol, hogy köteles új jegyet vásárolni. Én tuti megszívatnám őket. Nyugodtan forduljon az OFE-hez bármelyik telefonszámon elmondják neki a tutit, hogy mit csináljon. Én már rutinból hívom őket, hogy ha valami átverés gyanús ügyet látok. :) :)
Előző vagyok:
Sőt én mindenkinek javaslom, hogy akit megbüntettek a közelmúltban hívja őket. Mert szerintem a nagy része a büntetéseknek nem jogszerű és még jól meg is fingatják az adott céget.
Megnéztem a győri volán honlapját
Ezt találtam:
11. §
Érvénytelen a menetjegy, ha:
a) azt önkényesen módosították,
b) azt felszálláskor lyukasztással nem érvényesítették,
c) utazás megkezdése után átruházták,
d) rongálódása olyan fokú, hogy érvényessége nem állapítható meg,
e) ha azt már más járaton érvényesítették .
f) az érvényességi ideje lejárt.
Az f pontot sehol sem fejtik ki, hogy mit jelent az érvényességi idő. De ennek érdemes lenne utána nézni. Ha nincs konkrétan leírva akkor korlátlan ideig érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!