Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Találtam néhány régi vonaljegy...

Találtam néhány régi vonaljegyet. Ezeket korlátlan ideig lehet használni?

Figyelt kérdés
2011. márc. 2. 08:13
1 2
 11/17 anonim válasza:
Kár hogy ezt előbb nem tudtam, nekem azt mondta az ellenőr hogy nem fedezi a jegy ára az utazásomat, ezért 10.000,- Ft büntetést fizettem :(
2011. márc. 5. 08:37
 12/17 anonim válasza:
100%
Erre azt kellett volna válaszolni, hogy amikor megvetted, akkor fedezte, akkor hozzájárultál a cég eredményéhez, az akkori jegyár + évenkénti halmozott infláció: jelenleg is fedezi. Az előre megváltott jegy a legjobb üzlet a szolgáltatónak, ugyanis kamatmentes hitelhez jut. S ha akkor elfogadta a pénzedet, és akkor nem kötött ki határidőt a leutazhatóságra, akkor szó nélkül teljesítse a megvásárlással megkötött szerződés rá vonatkozó kötelezettségét.
2011. márc. 8. 14:08
 13/17 anonim ***** válasza:
Sajnos Győrben sem fogadják el áremelés után 30 nappal.Munkatársamat az ellenőrök lelökdösték a buszról mert nem volt hajlandó a sofőrnél emelt áron újabb jegyet váltani és megbüntették 6000Ft-ra.
2011. márc. 8. 21:15
 14/17 anonim ***** válasza:

"Sajnos Győrben sem fogadják el áremelés után 30 nappal.Munkatársamat az ellenőrök lelökdösték a buszról mert nem volt hajlandó a sofőrnél emelt áron újabb jegyet váltani és megbüntették 6000Ft-ra."

Nyugodtan tegyen feljelentést, hogy ha nincs leírva valahol, hogy köteles új jegyet vásárolni. Én tuti megszívatnám őket. Nyugodtan forduljon az OFE-hez bármelyik telefonszámon elmondják neki a tutit, hogy mit csináljon. Én már rutinból hívom őket, hogy ha valami átverés gyanús ügyet látok. :) :)

2011. márc. 15. 15:37
 15/17 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

Sőt én mindenkinek javaslom, hogy akit megbüntettek a közelmúltban hívja őket. Mert szerintem a nagy része a büntetéseknek nem jogszerű és még jól meg is fingatják az adott céget.

2011. márc. 15. 15:39
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem a győri volán honlapját

Ezt találtam:

11. §

Érvénytelen a menetjegy, ha:

a) azt önkényesen módosították,

b) azt felszálláskor lyukasztással nem érvényesítették,

c) utazás megkezdése után átruházták,

d) rongálódása olyan fokú, hogy érvényessége nem állapítható meg,

e) ha azt már más járaton érvényesítették .

f) az érvényességi ideje lejárt.

Az f pontot sehol sem fejtik ki, hogy mit jelent az érvényességi idő. De ennek érdemes lenne utána nézni. Ha nincs konkrétan leírva akkor korlátlan ideig érvényes.

2011. márc. 15. 15:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Győrben a jegypénztáraknál ki szokták plakátolni áremeléskor hogy a jegyek érvényessége egy hónap múlva lejár,de ez csak akkor és ott olvasható és lehet hogy az újságban is közzé teszik de én még nem láttam.
2011. márc. 19. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!