Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mit vigyek/mit ne vigyek egy...

Mit vigyek/mit ne vigyek egy tizenegy napos cserkésztáborba, ha egy 60 L-es táska áll a rendelkezésemre?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy velem van a baj, de én, ha megyek túrázni (akár három-négy napra is) alig tudom belegyömöszölni a cuccaimat a táskámba. Tavaly még könnyebb dolgom volt, mert ott volt bátyámnak a 78 L-es zsákja, de mostmár nincs ott. Cserkésztestvérek, túrázók segítsetek!
2009. febr. 7. 18:38
 1/7 anonim válasza:

Régi szép emlékek :-)

Sátoros tábor lesz?

2009. febr. 7. 20:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen... a természet lágy ölén. :) Te is cserkész vagy? Jó munkát! :)
2009. febr. 7. 22:58
 3/7 anonim válasza:
100%

Hát, pár évet cserkészkedtem aktívan, de felnőttünk, és a gyerekek meg nem folytatták. :-)

Emlékszem, egyik nyáron nagyon eláztunk, de jó volt.

Én anno úgy osztottam el a cuccot, hogy volt külön hálózsák-polifoam, ezeket nem tettem a táskába, esetleg a tetejére vagy aljára csatoltam, aztán a ruhám annyi volt, hogy csak fehérneműből, zokniból vittem minden napra + 2 extra (bármi történhet alapon), szabadidőruhából 1 max. 2 elég, póló se kell annyi, ahány nap, én feleztem, de néha arra se volt szükség, úgyhogy harmadolni is lehet, rövid nadrágot negyedelni is lehet, szabadidőruhán kívül pedig + 1 nadrág elég + ami rajtad lesz, hosszú felsőből ugyanígy, esőkabátot ne felejts vinni, nálam mindig volt 2 pár sportcipő (de egyik rajtam, és csak 1 a táskában), 2 törülköző + tisztálkodási cucc, kulacs nem foglal sok helyet, ráadásul út közben is kell, illetve valami rágcsálnivaló, ha zuhanyzós helyre mentek, oda jó vinni egy papucsot, aludni meg jó egy szabadidőruha. Ha kell valami gyógyszer (nem árt, szúnyogokhoz pl.), annak elég egy zsebnyi hely, papírzsepi is elfér kis helyen (én lány vagyok, néha kellett betét is). Ha nem pakolsz sok fölösleges cuccot ezeken kívül, illetve ha van, ami még kell, akkor ezeket jól összehajtogatva, egyenként pakolva, el fogsz férni a táskában. Egyébként tapasztalatom alapján visszafelé többnek tűnik a cucc :-D de lehet, hogy csak azért, mert odafelé van időd végiggondolni, és átpakolni, ha nem jó, de hazafelé nincs. :-)

Fényképező, mobil kis helyen, nyakban elfér, annak nem kell hely a táskában.

Kihagytam valamit? :-) Remélem, nem, bár túl részleteset nem írtam, ne pakold túl magad.

Jó táborozást! Légy résen! :-)

2009. febr. 7. 23:36
 4/7 A kérdező kommentje:

Jó munkát!

Köszi. :) Én is tapasztaltam már, hogy visszafele több a cucc... :)

2009. febr. 8. 08:19
 5/7 anonim válasza:
0%
60literes táska az nem kicsi.Öntsd tele vízzel:)
2010. júl. 16. 08:19
 6/7 anonim válasza:
100%

Az előttem szólók kommentjeihez hadd tegyem hozzá, hogy mobiltelefonra abszolút nincs szükség. (Lehet, hogy nincs térerő, ezért nem tudod használni, akár el is hagyhatod.)

Igen, a polifoam és a hálózsák általában kívülre kerül.

Fehérneműből mindenképpen kell extra is.

Pólóból nem kell 10 db (tábori pólót általában csináltatnak, és ezt ott kapod meg), de pulóverből 2-t mindenképpen csomagolj!

Hosszú és rövidnadrág is egyaránt kell (gondolj a szúnyogokra). Szoknyát nem érdemes vinni (ezt elsősorban lány cserkésztestvéreim számára írom.)

Az esőkabát fontos!

Lábbeliből érdemes egy bakancsot, egy sportcipőt és egy szandált vinni. Papucs nem kell (a fürdéshez sem).

Egy kicsi (az arcra) és egy nagy törülköző + a tisztálkodási és egészségügyi felszerelés.

Kulacs, pizsama (ezt helyettesítheti a következő napi öltözéked).

Zsebkendő, gyógyszer (ha szedsz), csajka/tányér, bögre, evőeszköz (ált. elég egy kanál és egy kés=bicska), zseb-/fejlámpa.

Ezeket érdemes úgy elpakolni, hogy mindent külön zacskókba raksz (pólók-nadrágok-tisztálkodási felszerelés), mert így hazafele könnyebb visszapakolni és így tuti nem áznak el a cuccaid.

Ezeken felül már csak az kell, amit az őrsvezetőd külön kér (diákigazolvány utazáshoz, TB-kártya száma arra az esetre, ha baj történne, stb.)

Jó munkát! ;)

egy őrsvezető

2010. aug. 27. 15:08
 7/7 jaciger válasza:

Jó munkát!

Én is cserkész vagyok.Szerintem ügye az alapokat és gondolj esőre meg amik közbe jöhetnek szóv esőkabát esernyő.Mi nekünk egy vihar táborunk volt tavaly :"D

2015. júl. 1. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!