A ryanair repjegy vásárlás végén felajánlotta, hogy béreljek autót a tenerifei utazásomhoz, kb 21ezer forintos áron 1 hétre, full tankkal, létezik ez?

Miert ne letezne? A full tank csak annyit jelent hogy ugy kapod meg es ugy is kell visszaadnod, nem pedig ingyen kapsz egy teli tank benzint.
Az ar eleg olcsonak tunik, de nyilvan kisauto, es ha joval elore foglalod le, meg lehet hogy kedvezmenyt is kapsz.

Ha nem a legforgalamasabb időszakban mész, akkor simán elképzelhető. Nekem is sikerült már 20-30 ezer forint / hét környékén bérelnem ott. Azért érdemes mondjuk végignyomkodni a Ryanair ajánlatot, mert ugye a fapados repjegy is úgy indul hogy 20 ezer forint aztán mire végigérsz a foglaláson már 40 ezer.
De fel tudsz menni oda hogy rentalcars.com és ott leellenőrízni. A Goldcar meg a Topcar ahol én általában a legjobb ajánlatot megtalálom.

Még drága is. A kis noname kolcsonzok nagyon olcson adjak az autokat, a biztositason kaszalnak. De ha van onresz biztositasod, akkor nyugodtan hasznalhatod ezeket a cegeket is.
En a cicar-t szeretem ott, nem a legolcsobbak, de nagyon megbizhato ceg (naluk csak teljeskoru biztositassal berelhetsz)

Biztosítást nem szoktam kérni, leteszem az 500-1000 EUR kauciót és vigyázok az autóra, nem töröm össze, ha meg engem törnek össze (volt már ilyen), az nem az én saram. A biztosítás általában olyan napi 20-30 EUR (vagy annak megfelelő helyi) között szokott lenni, vannak országok ahol azért nagyjából fixen történik valami a bérelt autóddal (Amerika, Franciaország, Afrika bárhol, India bárhol, etc.), ott érdemes kifizetni, de egy békés kis Tenerifén ahol mindenki teljesen nyugodtan pici kis autókkal kóricál, ahol ráadásul fillérekért bérled magát az autót is, szerintem felesleges kiadás. Ha tudod inkább tedd le a kauciót, ha az gondot jelent bármi miatt akkor meg kell kötni a biztosítást.
A parkolásért nem kell fizetni, viszont arra oda kell figyelni hogy szabálytalanul sehol ne parkolj mert egy pillanat alatt elvontatják, nem szarakodnak büntetéssel. Vicces, mert ha a sziget déli részén történik az incidens, a depó a Calle de Budapest-en van (Budapest utca). Oda kell elsétálni és 120 EUR környékén már viheted is. Ez egy hatalmas iparág Tenerifén, a szabálytalanul parkoló autók elvontatása.
Gyorshajtásra is figyelni kell, mert azért is megbüntetnek. Autópályán (ami igazából 1 út körbe) 120-al lehet menni.

Soha ne berelj autot biztositas nelkul. Persze csak esszel, nem kell az autokolcsonzo meregdraga biztositasat megvenni, kothetsz onresz biztositast is, megeri.
Hiaba vigyazol az autora, ha mas tesz kart az autodban, akkor is te vagy felelos a karert.
Amugy pont Tenerifen minden alkalommal "talaltak" valami ujnak mondott regi serulest az auton. Az onresz biztositas miatt nekem karom nem volt ezen, de elegem lett beloluk es azota Tenerifen a CICAR-t hasznalom mindig.

5
Nekem az extra bizti nélkül lett volna 110 vagy 120 tehát az a 20-30 euró miatt nem éri meg filléreskedni. Lett is rajta egy karcolás a csomitartón de nem vergődtek vele. Ja és nem volt deposit se meg debit kártyával lehetett fizetni. Szóval teljesen korrekt a cég. Ha meg akkor mész amikor nincs nyitva az iroda csak leparkolod a parkolóban meg a kulcsot bedobod egy postaládaba. (#4-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!