Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Átlagban mennyivel drágább...

Átlagban mennyivel drágább egy utazás, ha iroda szervezésében vesz részt rajta az ember, mint ha saját maga szervezné?

Figyelt kérdés

dec. 27. 01:42
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Jóval. Azért valamit kapsz cserébe, ha az árkülönbségnél kisebb értékben is: átvállalnak tőled minden szervezést a szálláskereséstől a programokig, lesz helyben ember, akihez bármi gond esetén fordulhatsz stb. De a többség számára ez ma már nem igazán érték, pláne annyit nem ér, amennyivel így többe kerül az út, hiszen a neten mindenki magának el tud intézni mindent, főleg ha még beszél is idegen nyelven.
dec. 27. 09:32
 2/7 anonim ***** válasza:
72%
25-30 százalékkal simán.
dec. 27. 10:03
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Aki lepontozta az első válaszomat, az árulja már el, legyen szíves, hogy miért tette.
dec. 27. 11:11
 4/7 anonim ***** válasza:
72%
Ugyanazt az utazást (hasonló szállás, ugyanazok a programok) kb 40-200%-os felárral adják. Ha azt nézed hogyan tudsz ugyanoda legolcsóbban eljutni akkor általában harmadáron tudod leszervezni magadnak.
dec. 27. 16:17
 5/7 anonim ***** válasza:
76%

Én nem pontozok, de kérésedre válaszolok. Mondandód bár igaz részben, nem informatív. A mondandó második fele pedig igazán kevés embert érint, amennyiben az utazás értelme az ismeret, minőségi élmény elérése.

Kérdező, kérdésed azért megválaszolhatatlan, mert minden ember célja és főleg igénye más. És minden utazási iroda is más. Továbbá minden hely is. Én sokfelé jártam, zömében magam szervezésében, néha irodával. Vannak helyek, ahová máshogy nem érdemes menni, túl nagy a ráfordítás és túl csekély az eredmény, néha hátrány inkább. Néhány afrikai ország túl veszélyes, néhány ázsiai egyénileg nem is látogatható, vagy fontos helyekre csak irodával juthatsz.

Az egyéni és társasút különbsége hatalmas, de mindenkinek más az érték, más a képessége, és más a célja. Példaként két hatalmas észak amerikai és egy dél amerikai országot saját szervezésben végig jártunk. Hatalmas munka megszervezni, aki magát a szervezést nem szereti, elmegy a kedve az utazástól. Mindent magadnak kell intézned, az érdemes helyeket, látogathatóságukat, szállást, beszerzéseket, útvonalat, közlekedést. Ha rosszul csinálod, többe kerül mint az utazási iroda. Ha jól, spórolhatsz a szálláson (apartman, nem szoba), az útiköltségen, élelmen, de főleg az időn, hiszen oda szervezed, ami érdekel. De elsősorban, sokkal több helyre mehetsz el. Példaképpen a két nagy országban másfélszer annyi időt töltöttem. Néhány dolgot elhagytam, mert nem annyira érdekelt, viszont hozzávetőleg dupla (inkább több) helyre mentem, egy helyen minden engem érdeklőt megnéztem. Lényegesen rugalmasabb voltam. A költség kicsivel kevesebb volt, de ez nem igazán számított. Ugyanakkor sokkol sokkal több időt kellett a szervezésre szánnom, egy utazási irodával a "munka" mindenestől se több fél napnál. Viszont dupla élvezet, mikor kerestem és mikor láttam, sokszoros ismeret és ennélfogva élmény.

A délamerikai utat, ahogy én akartam, semmiféle iroda nem szervezte, megközelítőleg se. Ha a célország összes útját számítanám, se. Olyan helyekre mentem, amit Magyarországról nagyon kevesen. Olyan élményeket kaptam, amik életre szólók és irodával megközelítő esélyem se lett volna (pl. amikor a sofőröm visz olyan helyre, amit csak ő ismer, idegen nem, olyan fogadtatással, mint régi kedves ismerős, olyan ételekkel, amit csak helyiek adnak. Vagy mikor az idegen olyan kedves fogadtatást, ellátást kap, amit csak közeli ismerős kaphat.)

A saját szervezésben a befektetett munka nagy. Élményben, sokféleségben, a tudás adta többletminőségben, az egyediség, az igazi vendégszeretet megismerésében (irodánál ez szimpla üzlet) és a mozgás szabadságában kapod meg az ellenértékét. Gyakran azért fizetsz kicsivel mégis többet, mint az irodával, mert olyan élményt kapsz érte, amit irodával soha. Viszont az irodával kapott gondtalanság egyéni szervezésben nem létezik. Ott mindent magadnak és magadért kell megtenned.

dec. 27. 19:12
 6/7 anonim ***** válasza:
81%
Plusz szempontként bedobnám, hogy nem mindegy hányan utaztok. Egyedül kocsival lehet drágább, mint irodával és busszal; ugyanígy az autóbérlés is sokra jön ki egyedül.
dec. 27. 22:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Továbbá az utazási iroda lehet bizonytalansági tényező is. Főleg, ha kifogsz valami vacak kicsi, épp csődbe menő irodát, amikkel szívtak már jó páran.

Ha jó az utazási iroda, akkor ők flottul megszerveznek mindent és ha valami félresiklik, mert járattörlés van, vagy bármi közbejön, akkor ők dolgoznak az áthidaló megoldásokon és kommunikálnak veled róla, hogy nincs miért aggódnod.

De ha nem jó az iroda, amit választottál, nem éred el őket, amikor kérdésed, vagy problémád van, nem tájékoztatnak megfelelően, nem tudnak megoldást találni a felmerülő problémákra, akkor lehet belőle stresszelés és komoly probléma is.

Ha te magadnak intézel mindent, akkor mindenhol te vagy a szerződött partner, mindenkivel te állsz kapcsolatban és téged értesítenek, ha bármi változás van, te tudsz intézkedni mindenben.

Ha viszont utazási irodával szerződsz, hogy ők szervezzék le az utazásod minden részletét, akkor te egyedül az utazási irodával állsz szerződésben és velük tart kapcsolatot minden légitársaság, szálloda, transzfer szolgáltató és mindenki. Ők kapnak minden változásról értesítést és nekik kellene továbbítani minden egyes velük szerződött utazónak a rájuk vonatkozó értesítéseket. Ha ők ebből bárhol bármit elszúrnak, akkor az utasok nem kapják meg az értesítéseket és mivel az utazási iroda szerződik, ők tudnak bárhol bármit intézni is.

jan. 1. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!