Nem gondoljátok a nyaralást pénzlehúzásnak? Bizonyos összegek felett.
Sokan azért dolgoznak és spórólgatnak, hogy pl. nyáron 8 napra elmenjenek nyaralni. Most meg télen a rezsit meg a bevásárlásokat sokallja. De nyáron nem az x milliót a 8 nap alatt.
Ismerei olyat is, hogy 440 ezer törlesztőt fizet a banknak, kettöjük fizetése millió alatt, de már 8x-ra vannak idén nyaralni.
Nem. Szeretek új helyeken járni, új emberekkel megismerkedni és új kultúrákat megismerni. Nekem ez sok pénzt megér. Bár így is próbálom lehetőleg olcsón megúszni, pl Hostelban alszok és tömegközlekedek.
tegnap 12:52
2/13 anonim válasza:
Nyaralni/utazni sokféleképpen lehet. Ahogy pl. az 1-es is írta költséghatékonyan. Sok mindenre sajnálom a pénzt, de erre sose fogom.
tegnap 12:59
3/13 anonim válasza:
Én hamarabb sajnálom a pénzt drága ruhákra/óriási tv-re/iphone-ra stb., mint élményekre.
Szokták mondani, hogy amit átélsz, azt már senki nem veszi el tőled (kivéve Alzheimer bácsi 🙃), és ez szerintem is jól összefoglalja a lényeget 😀
Ez mondjuk igaz mindenféle jó programra, nem csak nyaralásra, és a kisfiamat is ebben a szellemben nevelem.
tegnap 13:14
4/13 anonim válasza:
Az utazas az eggyetlen amire nem sajnalom a penzt. Inkabb nem eszem.
tegnap 14:48
5/13 anonim válasza:
Inkább a turisták által felkapott helyeken menő lehúzás az ami nem kéne. Szerencsére még lehet oldani olcsón is a Balatont, ahova én járok, mert szálloda helyett ott az országbérlet, reggel megyek, este haza, otthon alszok és másnap reggel vissza. Egy éjszakát nem kapsz ennyiért, ami alatt 30 napig utazhatsz. Vásárolni, enni pedig olyan helyekre megyek ami a helyi lakosoknak vannak szánva, például Spar, Aldi, illetve az ott kapható készételek.
tegnap 15:05
6/13 anonim válasza:
Az egész élet egy lehúzás.
tegnap 19:37
7/13 anonim válasza:
Nem kéne mások pénztárcájában turkálni. Te is arra költesz amire akarsz, meg ők is.
tegnap 20:19
8/13 anonim válasza:
Erre tudok félre tenni, az élmény megmarad a pénz pedig vissza jön idővel.
tegnap 20:26
9/13 anonim válasza:
Nem. Mindenki arra költ, amire akar.
Én pl. sose fogom megérteni, hogy mi a jó a cigiben és az alkoholban. Mind a kettő drága és egészségtelen. Oké, egyes alkoholok kicsi mennyiségben jótékony hatásúak. És vannak, akik erre költik a fizetésük bizonyos részét. Minek?
A nyaralással élményt szerzel, új helyre eljutsz, új kultúrával ismerkedsz meg. Nem ugyanaz, mint a tv-ben megnézni egy természet, vagy ismeretterjesztőfilmet. Saját szemeddel és testeddel megtapasztalni teljesen más érzés.
tegnap 21:33
10/13 anonim válasza:
Az utazás feltölt. Viszont ha nem lenne megtakarításunk, vagy a napi megélhetés is gondot okozna, akkor biztos nem arra költeném a pénzem. Az utazás miatt hitelt felvevők pedig felelőtlenség megtestesítői szerintem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!