Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik a legjobb és legbiztons...

Melyik a legjobb és legbiztonságosabb Közép-Amerikai ország ezek közül?

Figyelt kérdés

#Közep amerikai országok
okt. 28. 15:24
A kérdező szavazást indított:
Costa Rica
Panama
Mexikó
Nicaragua
Honduras
Guatemala
Panama
Belize
6 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Erre így nem igazán lehet válaszolni, mivel egy országon belül is nagy eltérések vannak (főleg egy akkora országnál, mint pl. Mexikó).

Itt van egy lista a világ legveszélyesebb városairól: [link]

Láthatóan előkelő helyet foglalnak el a mexikói városok, viszont ott pont voltam, de csak a Yucatan-félszigeten, és teljesen biztonságosnak tűnt (igaz, Cancúnban drogot akartak ránksózni, az nem igazán tetszett, de azt a várost amúgy sem kedveltem annyira, mindenkinek javasolnám minimalizálni az ott töltött időt).

A többi országban a főváros és a főbb drogútvonalak szoktak veszélyesebbek lenni, a nyaralóövezetekre jobban szoktak vigyázni a fegyveres szervek, maximum kisebb lopások, rablások jellemzőek. Mikor mi Belizeben voltunk, a reptérről mentünk egyenesen a szigetre, ahol a szállásunk volt, Belize City-re nem pazaroltunk időt (+a főváros is érdektelen), így ott sem éreztük magunkat veszélyben egy cseppet sem, pedig Belizevárosról is sok rosszat olvasni.

Amúgy Panama kétszer szerepel a listán, pedig Panaváros sem tűnt veszélyesnek nekem még éjszaka sem, bár leginkább a felhőkarcoló-negyedben csámborogtunk :)

okt. 28. 15:42
 2/16 A kérdező kommentje:
Igen kétszer írtam Panamát, egyébként Salvadort akartam még mert csak az maradt még közép amerikai, de azt hallottam hogy odamenni kész öngyilkosság.
okt. 28. 15:47
 3/16 anonim ***** válasza:

Igen, Salvadort rá sem kell írni a listára, nem hiszem, hogy bárki arra szavazna :)

A legjobbat mire érted amúgy? Biztonság szempontjából inkább, vagy látványosság és egyebek miatt? Ha utóbbi, akkor marad a szavazatom a személyes kedvencemen (Belize), de ha egyéb, akkor még módosíthatom 😀

okt. 28. 15:51
 4/16 A kérdező kommentje:
Látványosság miatt is.
okt. 28. 16:07
 5/16 anonim ***** válasza:

Akkor marad a szavazatom Belize-en 🙂

Biztos, hogy pl. Mexikóban sokkal több látnivaló, de annyira elszórtan, hogy végig kellene barangolni az egészet, nekem meg az már úgy sok lenne, és túlzsúfolt is.

okt. 28. 16:20
 6/16 anonim ***** válasza:
22%
Ezek kozul csak CR-ben es Panamaban nem voltam. A legbiztonsagosabb CR. A legjobb az osszes tobbi, mind masert. Nyilvan nagysagabol adodoan Mexiko a legvaltozatosabb (Mexiko nekem nem Cancun, Tulum stb). A legszebb Guatemala. A legizgalmasabb Honduras es Nikaragua. Ja es voltam El Salvadorban is ma mar biztonsagos orszag csakugy mint Honduras (voltam Tegucigalpaban es San Pedro Sulaban is).
okt. 28. 16:37
 7/16 anonim ***** válasza:
22%

Egyetértek azokkal akik azt mondják, kár megelégedni Cancunnal. Mexikó jóval többet is tud nyújtani.

Pár hónapot Mexico Cityben töltöttem és soha nem éreztem magam veszélyben. Igaz, voltak helyi kapcsolataim akik terelgettek, de eljártunk turistamentes éttermekbe, szórakozóhelyekre is.

Az furcsa volt, hogy minden pénzintézet előtt több gépkarabélyos őr is állt, meg láttam pickup platóra szerelt géppuskával szirénazva rohanó rendőröket is, de engem senki nem akart bántani.

Volt egy nagyon kedves támogatóm, aki egyetemen tanít, mexikói férje van, ő európai származású. Érdekes, hogy a férje helybéli "arisztokrata" családból jön, de szőke, kékszemű. S lányuk is hófeher, szőke kis 15 éves. Egyszer elkísértem a hölgyet a kislányáért a magániskolába. Előre odatelefonált és megadta az időpontot is, hogy mikor érkezik. Ott egy biztonsági őr várt, és amikor megérkeztünk, visszaszaladt az épülethez, kihozta a kislányt és futólépésben odakísérte a kocsihoz, mi meg azonnal nagy gázzal elindultunk. Belvárosi szűk de forgalmas utca volt. Hát voltam velük olyan étteremben reggelizni, hogy csak a számat tátottam, olyat még filmben sem láttam.

Nagyok a vagyoni különbségek, lehet, hogy jogosan félnek, de en ebből semmit sem éreztem. A naív kívülálló?

okt. 28. 17:03
 8/16 anonim ***** válasza:
52%
Costa Rica-ban es Panamában jártam. Egyedül San José-ban éreztük egy nagyon kicsit kényelmetlenül magunkat, ill. a szállás tulaja is azt mondta, hogy sötétedés után inkább ne mozduljunk ki. De San José-ban amúgy sincs semmi, csak egy éjszakát aludtunk meg, mert kesön szálltunk le, CR többi része meg maga a földi paradicsom, az emberek meg imádnivalóak. Panamában sem volt semmi probléma sehol, bár Colón-nak nincs jó híre, de oda nem mentünk el.
okt. 28. 18:10
 9/16 anonim ***** válasza:
45%
Salvador teljesen oké. Májusban voltunk ott. Simán biztonságosabb mint pl Costa Rica.
okt. 28. 19:34
 10/16 anonim ***** válasza:
Miért, voltál Costa Ricában is?
okt. 28. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!