Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » SZÜLŐKÉNT, külföldi nyaralásró...

SZÜLŐKÉNT, külföldi nyaralásról/utazásról/életből hazatérés előtt, te átkutatod a gyerek csomagját, zsebeit, cuccait, hogy mit hoz haza?

Figyelt kérdés
De őszintén!

szept. 23. 22:53
 1/9 anonim ***** válasza:
78%

külföldi életből? :D

ki vagy te? egy vámos? :D

szept. 23. 23:23
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Nem hiszem, hogy fogom (a fiam még csak 2 éves, zsebe se nagyon van egyelőre 😀).

Viszont ha olyan helyre utazok, ahol tudom -márpedig nyilván tudnék róla, mert utánaolvasnék-, hogy vannak extra tiltások (pl. korall, tritonkürt-csiga, bizonytalan eredetű coco-de-mer pálma stb.), akkor felhívnám a figyelmüket erre. Ha már nagyobbak, akkor nyilván felfogják, hogy nagy baj lehet belőle, amíg kicsik, addig pedig úgyis látnám, hogy mit szedegetnek össze.

A drogot és hasonlókat meg remélem nem csak nyaraláson mellőzik 😀

szept. 24. 00:25
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
SOHA nem kutatom át a gyerekeim dolgait.
szept. 24. 08:08
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
Ezek azok a szülők akik értetlenkednek, hogy a felnőt gyerekük miért nem szól hozzájuk?
szept. 24. 08:47
 5/9 anonim ***** válasza:
90%
Nem, dehogyis.
szept. 24. 12:21
 6/9 anonim ***** válasza:
85%

Te megteszed, igaz, kérdező?

Nekem eszembe se jutna.

szept. 24. 14:39
 7/9 anonim ***** válasza:
62%

Kamasz, 15 éves fiam van.

Sokat utazik, külföldre is, jellemzően nélkülem, mert válogatott sportoló.

Edzőtáborok, vidéki meccsek, környező vagy -eddig- EU-s országok.

Eszembe nem jutna kutakodni, sőt saját bankszámlája, bankkártyája, előfizetéses, tehát kb korlátlan telefonelőfizetése van.

Akkor és csak akkor avatkozok közbe, ha

- kéri

- ha jogilag muszáj (pl számlanyitás vagy volt, hogy mobilappban nekem kellett nagyobb, nem a szokásos kis vásárlásainak értékét hozó külföldi repteres vásárlására engedélyt nyomni stb)

- ha hatóság kérne adatot

- ha baleset vagy veszély vagy bűncselekmény jönne képbe, de ne adja ég

Hát bocsánat, de eddig kellett volna bizalmat építeni a családban- nálunk nincs turkálás, oda-vissza se, tehát az sem cuki meg jááájj de áááráányooos gyerek”- ha szó nélkül utalgatna a telefonomról vagy kivenne 2000-t a tárcámból.

Mi megbeszéljük a dolgokat és KÉRNI lehet oda-vissza normálisan.

Nekem is volt már, hogy kértem, vegyen fel és fizessen ki csomagautomatából átirányított utánvétes csomagot, hozza haza és legyen olyan jó, ne bontsa fel (munka miatt utaznom kellett, de neki rendeltem ajándékot)- betartotta, hazajöttem, természetesen megköszöntem és visszaadtam a pénzt, amit kifizetett. Eszébe sem jutott furkálni-turkálni.

…neki is volt, hogy reggel jutott eszébe a kocsiban, hogy sos be kell fizetni valamit… ilyenkor max azért morgok, hogy szólt volna előbb, a mai világban simán lehet, hogy csak pár húszezres van otthon vagy épp annyi kp sem, mert amit lehet online intézünk már.

Ha meg utazik és hazaér táskával, bőrönddel, nyilván én mosom ki, de ő pakol ki nyilván- ha kéri vagy sietünk segítek, de azért a szennyest is bírja már elvonszolni a mosógépig… nálunk az is normális, meg is tiszteljük egymást azzal, hogy a ruhákat már használtan is kifordítva, zsebeket kiürítve csomagoljuk el. Ha elfelejtődik, nyilván mosás előtt azért az ember átrázza, átnézi, én is felejtem el, nem bűn ez, de azért nem is a Sing-sing.

Voltam már hallgatósága sztoriknak, hogy bizony edzőtáborban volt pia meg cigi, az enyém is látott beivást- ő nem tette, sőt sztorizott róla. Szerintem ez egyrészt nevelés, másrészt tartás kérdése is, nálunk azért az értékrend kb rendben.

Amitől volt már, hogy magamban paráztam, az pl igénytelen táborból hoz-e haza ágyipoloskát vagy társai- de ezeket szokta jelezni (mert nem ciki a családot, az anyját napi 5-10 percre felhívni hála az égnek), ha valami elég gáz… akkor meg összefogunk és pl a garázsban pakoljuk ki együtt a táskákat, átrázzuk, átnézzük és fertőtlenítőszer megy a mosáshoz. Én még hálás is vagyok, ha szól, hogy figyelni kéne ilyenekre, mert nem túl jó helyről érkezik.

Szobájában, polcain amíg rendet tart és nincs gond sehol, cuccai nem mennek tönkre villámsebességgel, nem hagy el vagy ad el mindent, eredményei, viselkedése rendben, addig én nem szólok bele, én is néznék, ha kioktatna, mi ez a sok rúzs…

Takarítani persze megyek vagy együtt, vasalt cuccokat beviszem persze, de eszembe nem jut rámolni és szerencsére neki sem. A karácsonyi ajándékokat is simán beteszem a gardróbba, sejtem nyilván én is, hogy hová rejthet el ő is meglepetést, de nem lenne szívem elrontani.

Ez a normális, nem?

szept. 24. 19:30
 8/9 anonim ***** válasza:
23%
7-es, ezt elejtetted: 👑
szept. 24. 20:40
 9/9 anonim ***** válasza:
67%

Én még olyan "őskövület" neveltetést kaptam, hogy mások cuccába nem nyúlunk engedély nélkül. Családtag cuccába se, ebbe természeteesen a gyerek is beletartozik.

Szüleim sem nyúltak soha a cuccaimhoz, én sem nyúlok se a gyerekem se pl. a férjem cuccaihoz, táskájába, telefonjába. Alapvető neveltetési dolog. Mi már csak ilyenek vagyunk.

szept. 27. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!