Előfordult már, hogy először jártál egy országban és úgy érezted magad, mintha jártál volna már korábban ott? Ez a jelenség miért van?
Pl. amikor először Szlovákiában jártam, akkor olyan volt, mintha jártam volna ott. Mondjuk ez azért lehetett, mert korábban valóban jártam ott, csak akkor még Csehszlovákia volt.
Viccet félretéve szerintem egyszerűen dejavu-ről van szó.
Igen, tavaly Dániában.
Ilyent még nem éreztem sehol pedig már fél Európát bejártam.
47/n
Lehet egy múmia vagy? :)
Vannak "nagy történelmi korszakok", amik többeket megfognak, mellette más hasonlóan régi emlékek pedig részben feltáratlanul hevernek a Földön a földben.
Egyiptom vs. nagy indián kultúrák az őserdőkben.
Igen, ráadásul többször is, igaz viszonylag hasonló országokban.
Nagy-britanniában, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban.
Mikor megérkeztem bármelyikbe egyből az volt az érzésem, hogy "hazatértem", otthon éreztem magam az első perctől. Mindig mikor visszatértem Magyarországra, az igazi kultúrsokk volt (pedig mindig is itt éltem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!