Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Előfordult már, hogy először...

Előfordult már, hogy először jártál egy országban és úgy érezted magad, mintha jártál volna már korábban ott? Ez a jelenség miért van?

Figyelt kérdés
Melyik országban voltál így?

aug. 7. 10:38
 1/8 anonim ***** válasza:
79%

Pl. amikor először Szlovákiában jártam, akkor olyan volt, mintha jártam volna ott. Mondjuk ez azért lehetett, mert korábban valóban jártam ott, csak akkor még Csehszlovákia volt.

Viccet félretéve szerintem egyszerűen dejavu-ről van szó.

aug. 7. 10:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de Olaszországban egyszer tök jól megértettem mit mond az idegenvezető (egy órás vezetés volt olaszul), pedig nem tudok olaszul (románul se).
aug. 7. 13:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tavaly Dániában.

Ilyent még nem éreztem sehol pedig már fél Európát bejártam.

47/n

aug. 7. 14:42
 4/8 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Nagyon furcsa lesz, amit írok, de én ezt Egyiptomban éreztem. Sokat utaztam már Európában és sehol sem fordult elő, de Egyiptomban az volt az érzésem, mintha haza mentem volna. Kicsit félelmetes is ebbe belegondolni. Kérdező, te mit gondolsz, hogy ez mitől jött ez az érzés?
aug. 7. 15:16
 5/8 A kérdező kommentje:

Lehet egy múmia vagy? :)

Vannak "nagy történelmi korszakok", amik többeket megfognak, mellette más hasonlóan régi emlékek pedig részben feltáratlanul hevernek a Földön a földben.

Egyiptom vs. nagy indián kultúrák az őserdőkben.

aug. 7. 15:29
 6/8 anonim ***** válasza:
67%
USA. De nem azt éreztem hogy már jártam ott, hanem ahogy a 4-es írja, azt éreztem hogy oda tartozom.
aug. 7. 22:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Bajoroknál,igen
aug. 8. 13:13
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ráadásul többször is, igaz viszonylag hasonló országokban.

Nagy-britanniában, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban.

Mikor megérkeztem bármelyikbe egyből az volt az érzésem, hogy "hazatértem", otthon éreztem magam az első perctől. Mindig mikor visszatértem Magyarországra, az igazi kultúrsokk volt (pedig mindig is itt éltem).

szept. 30. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!