Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik Európai ország a...

Melyik Európai ország a legélhetőbb jelenleg?

Figyelt kérdés

aug. 5. 18:44
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Dánia
aug. 5. 18:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Jobb mint Ausztria?
aug. 5. 20:30
 3/10 anonim ***** válasza:
69%

Ausztriánál azért sok jobb van még Európában is. A legjobbak: Svájc és Norvégia.

Európán kívül pedig Kanada.

aug. 10. 22:17
 4/10 anonim válasza:
57%
Dánia abszolútt. meg a többi skandináv ország
aug. 11. 10:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

3:

Mi mindent veszel figyelembe? Mert az élhetőségbe nem csak a gazdaság és az amyagi jólét tartozik, a többi meg azért szubjektív is. Pl. hogy Norvégiában télen nagyon sokat van sötét, hideg van, egyes részein pedig nyáron nagyon sokat esik, ritka a tiszta idő. Ausztria éghajlata meg jóval kellemesebb. Ami lehet hogy sokaknak többet számít egy bizonyos anyagi helyzet felett.

Vagy hogy Svájcban az élet apró részletei szigorúan szabályozva vannak, van akinek ez bejön, másoknak nem.

Szvsz nehéz eldönteni melyik a legélhetőbb ország, de az eddigi felsoroltak közöttük vannak. De pl. Észak-Olaszország is nagyon élhető, a déli része kevésbé.

aug. 11. 22:04
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is Dániát mondanám, utána Luxemburg.
szept. 18. 22:57
 7/10 anonim ***** válasza:
43%

A jólét mértékét vettem figyelembe :)

Az időjárás kedvelése szubjektív dolog. Én a 2024-es nyarat ki nem állhattam Közép Európában, mert utálom a forróságot és az aszályt.

Norvégia a másik véglet számomra, az már túl csapadékos, és télen nagyon rövidek a nappalok.

De nem ezeket vettem figyelembe, hanem a jólétet.

szept. 18. 23:03
 8/10 anonim ***** válasza:

A jólétnek része az éghajlat is, az időjárás bizonyos mértékig szubjektív, de az emberek többségét kikezdi a hideg és a télen túl hosszú éjszakák, nem véletlenül kell Skandináviában magas adó a szeszesitalokra. A jólétnek csak egyetlen aspektusa a pénzbeli gazdagság.

Ugye Svájc meg Ausztria esetében hiába gazdagabb Svájc, jópár aspektus van, amely alapján élhetőbb Ausztria, pl. kevesebb az elvárt munkaidő Ausztriában, nincs túlszabályozva az élet, stb.

szept. 19. 06:25
 9/10 anonim ***** válasza:
13%
Magyarország
okt. 3. 16:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Dánia

Mintha a legboldogabb ország lenne évek óta.

Norvégok nem olyan boldogok. És még hideg is van de legalább sok a hó.

Svédek...na azok csak jól éltek de bevándorlók miatt nem olyan vidámak már.

Svájc,túl szabájosak. Persze a függetlensség ára,hogy 22:00után nem huzod le a wc-t mert hangos...

Ausztria...sosem.volt a legjobb csak jó.

Magyarország 🤣. Ha kivagy tömve akkor is🤣 csak épp irronia nélkül.

okt. 22. 23:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!