Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Első egyéni túrámat hány...

Első egyéni túrámat hány naposra érdemes tervezni?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Voltam már egyedül túrázni, de mindig csak 1-1 napra mentem el.Most viszont azt tervezem, hogy legalább 4-5 napra fogok elmenni túrázni a Mátrába.Hasznos tippek/tanácsok?Mennyi az esélye annak, hogy esetleg eltévedek?Helyismeretem alig van.Mennyi hideg élelemmel készüljek?Ételen, italony térképen kívül mit vigyek még magammal?Mennyire veszélyes a Mátra(állatoky hajléktalanok stb...)?
aug. 4. 16:00
 1/8 A kérdező kommentje:
*Sátorban fogok aludni.
aug. 4. 16:01
 2/8 anonim válasza:
0%

Eltévedni a GPS a telefonodon korában?

Amúgy a Youtub-on van egy csomó videó. Úgy keress rá: 4 napos túrafelszerelés.

Ja, nekem gázpisztoly alap. Egyrészt kóbor ebek ellen és kóbor cigók ellen is, meg jelzőrakétát is fel tud lőni, ha baj lenne.

aug. 4. 16:51
 3/8 A kérdező kommentje:
Okés köszi🙌
aug. 4. 17:23
 4/8 anonim ***** válasza:
67%

A Mátra nem igazán veszélyes. Kutyák jelenthetnének gonot, de a Mátra ebből a szempontból nem számít a veszélyes helyek közé (Cserhát, Cserehát, Aggteleki-karszt, Gerecse egyes részei azok).

2:

Nagyon régóta túrázok, nagyon sok ismerősöm túrázik, de soha senkitől nem hallottam olyat, hogy cigányok túrázóra támadtak volna. Kóbor ebek vagy tanyát örző, de kijárós ebek viszont elég gyakran jelentenek valós veszélyt. Csak ellenük pont a gázpisztoly nem hatásos. A józan paraszti ész (kerülni érdemes a tanyák közelségét) és a paprikaspray hatásos.

aug. 4. 23:14
 5/8 anonim válasza:
0%
4. Mi?????? A gázpisztoly 120mg -os pepper tölténye szerinted nem jó kutyára? Ne szórakozz már!
aug. 5. 00:01
 6/8 anonim ***** válasza:

5:

Nem az hogy ha meglövöd ne lenne hatékony, de a legtöbb veszélyes szituációban nem fogod tudni használni.

Az a baj, feltűnő, hogy életedben nem túráztál, vagy csak nagyon-nagyon mutatóba egy-kétszer, és nincs semmi gyakorlati tapasztalatod.

aug. 5. 07:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Humap-ot töltsd le offline is működik.

Mindegy merre mész úgyis vannak falvak

aug. 5. 13:21
 8/8 anonim ***** válasza:
2: Amúgy simán... Jártam már úgy, hogy hibás volt a Google és a túratérkép is. Ráadásul például Eger szélén is, ami pedig nem világvége és elvárható lett volna a térkép javítása. Már sötétben keveredtem vissza emiatt olyan helyen, ahol ráadásul állat szaladt felém. Veszett is lehetett volna és bajba kerülhettem volna. Nagyon ideges voltam akkor az egész világra.
aug. 7. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!