Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Útlevél kérdés, ugye nem lesz...

Útlevél kérdés, ugye nem lesz baj?

Figyelt kérdés
Szóval ugye van egy olyan szabály, hogy ha olyan helyre mész ahová kell útlevél, az útlevélnek nem szabad 6 hónapon belül lejárnia. Nekem február 25-én jár le az útlevelem, tehát a 6 hónap augusztus 25-én "kezdődik". Augusztus elején megyek az USA-ba, azzal ugye nincs gond. Viszont a hazaút augusztus 25-én este lesz ottani idő szerint, ami itthon már 26-a hajnal. Ezzel nem lesz gond ugye?
júl. 29. 00:48
 1/5 anonim ***** válasza:
70%

Nincs ilyen szabály, az adott ország hozza a szabályokat.

Az USA esetében +1 hónap javasolt.

"Az útlevél érvényessége legalább az USA-ban való tartózkodás időtartamára szóljon. Ezzel kapcsolatos bővebb angol nyelvű információt itt lehet találni. Mindazonáltal az esetleges kellemetlenségeket elkerülendő, mindenképpen tanácsos úgy utazni, hogy az útlevél érvényessége legalább egy hónappal meghaladja az USA-ból való kilépés időpontját. Ez megfelel a budapesti USA-nagykövetség ajánlásának is."

[link]

júl. 29. 01:06
 2/5 anonim ***** válasza:
46%

Nem vagyok biztos benne, hogy beengednek. Jobb, ha gyorsan csinaltatsz egy uj utlevelet.

Foleg mostanaban, hogy utaljak a magyar tultartozkodokat.

júl. 29. 06:05
 3/5 A kérdező kommentje:
1-es, mármint akkor nem 6+ 1 hónap, hanem a sima lejárat (mint nálam február 25) + 1 hónap?
júl. 29. 06:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is a gyorsított útlevél ügyintézésre szavazok.
júl. 29. 07:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha a Konzuli Szolgálat honlapján 1 hónapot írnak (hazautazástól), akkor szerintem nem kellene problémásnak lenni az 5 hónapnak.

Ahol elvárás a hosszabb érvényesség, ott azt is írják (pl. Belize +3 hónap: [link]

Ettől függetlenül nem árt felkészülni, hogy az USA-ban valóban szoktak feleslegesen akadékoskodni, de ha olyanjuk van, akkor úgyis keresnek valami más akadékoskodnivalót...

júl. 29. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!