Ha valaki azt mondja egy utazással kapcsolatban , hogy "engem nem érdekelnek a romok", arról az emberről mi lenne a véleményed?
És neki az, amit egy idegenvezető elmond, túl sok is... Neki elég , ha pár átképzett ember, aki egyébként nem is idegenvezető , elmond az adott helyről pár mondatot és kész.
Én őszintén totál ledöbbentem. Hogyan lehet azt mondani, pl Córdobai nagymecsetre, hogy rom??? Tényleg ilyen sötét emberek vannak a világon ?!
Semmi, mert egy embert csak csekély részben határoz meg az, hogy miként viszonyul bizonyos kulturális témákhoz. Simán lehet, hogy jó ember.
A megjátszott érdeklődés sokkal kínosabb tud lenni. Azt nevezik sznobizmusnak.
Szerintem is sokszor túl sok az idegenvezető. Sokszor száraz, unalmas, ahelyett, hogy rövidebb, de érdekesebb tájékoztatót tartana.
Ha ez ilyen csoportos úgy, akkor lehet, hogy nem ő akart menni, hanem akikkel ment (házastárs, szülő, stb.).
Lehet, hogy aznap ez már a sokadig látnivaló volt és elfáradt, már nem érdekelte semmi sem.
Lehet, hogy van sok minden, ami érdekli és ami téged nem érdekel.
"Rendben van, de akkor miért megy oda?"
Mert valami más érdekli ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!