Csak számomra szresszfaktor az utazas?
Nyaralas, tengerpart, elso ut..
autoval, nem beszeljuk a nyelvet, nem a legszebb a szallas(klima van).
En mar most stresszelek ez miatt, mas is szokott utazas elott szresszelni?
Én is szoktam izgulni, bár nem pont azokon, amiket te írtál.
A balesetünk óta mindig félek a kocsiban, ezért utazok inkább repülővel (nem mintha ott nem félnék, de legalább gyorsabb, így nekem kènyelmesebb 🙂).
Ha az adott ország nyelvét nem is beszélem, azért angolul csak megértetem magam, ha a másik fél sem teljesen hülye... 😊
A szálláson sem igazán szoktam aggódni, aludni szinte bármi megfelel, ha nem undorító/balesetveszélyes, akkor csak elleszünk vele arra a pár napra, legrosszabb esetben meg keresek másik szállást.
Szóval én inkább olyanokon szoktam izgulni, hogy rendben legyen a repülés (gyerkőc jól viselje az utat, ne legyen nagyobb késés, nehogy töröljék a járatot, rendben leszálljunk stb.), el ne hagyjuk/lopják valaminket, ami fontos (bankkártyák, iratok stb.), jó idő legyen.
A többi dologra ott az anyagi tartalék szerencsére :)
Az nem gond, ha nem beszélitek a nyelvet. Nyilván senki sem beszél minden nyelvet, ahova elutazik. A lényeg, hogy legyen valami közös nyelv. De azért ma már az sem tragédia, ha nincs közös nyelv. Tök egyszerű appokkal lehet mindent fordítani.
Az utazás nekem is mindig stressz. Bár autóval annyiból jó, hogy nincs mit lekésni, saját ritmusban utazhattok.
Szóval nyugi, próbáld meg élvezni!
Ha annyira beszűkülten gondolkodnék, hogy egy nyaralás miatt stresszelnék, a tenger kapcsán pedig a legfontosabb kérdésem az lenne, van-e ott klima, nem hogy stresszelnék, hanem kőbaltával verném a fejem.
Ha pedig nyelveket sem beszélnék mellé, vagy megtanulnék egy idegen nyelvet, vagy elbujdosnék szégyenemben.
Tudom, nem vagyunk egyformák, te meg még ki is tárulkozol.
Én nem szoktam olyasmin stresszelni, amiről még nem tudom, hogy problémát okoz-e vagy sem. Inkább kiélvezem, amíg nincs gond és csak akkor idegeskedek, ha szükségessé válik - de akkor is inkább a nyugodt megoldások híve vagyok.
Az utazást megtervezni, előkészíteni, lefoglalni szoktam, aztán becsomagolok és elindulok. Ha a tervezés, előkészítés, foglalás megvan, onnantól nincs min stresszelni. Bízz benne, hogy mindent megtettél, mindenre alaposan felkészültél és nyugodj meg, amíg valami váratlan probléma TÉNYLEGESEN fel nem vetődik.
Ha felvetődik valamilyen megoldandó probléma, akkor a megoldással kell foglalkozni, nem a stresszeléssel. Ha nincs probléma, akkor meg minek stresszelni rajta, hogy vajon jön-e valami gond, vagy nem?
Az emberek sokkal több szenvedést okoznak maguknak a képzelt problémáikkal, mint amennyi valóban indokolnak a körülmények.
Hosszú utazásra vigyél magaddal szórakoztató dolgokat, amik lekötik a figyelmed. Ha csak utas vagy, akkor könyv, film, játék, stb. Ha vezetsz, akkor hangoskönyv, podcast, zene. Persze játszhattok, beszélgethettek is utazás közben, amivel könnyebben telik az idő.
Ha vezetsz, akkor lehet, hogy eleve jobb, ha te vezetsz minél többet, mert az leköti a figyelmed. Aztán meg elfáradsz tőle és amikor cseréltek, jobban tudsz aludni. Én 20-27 órás busz utakat is simán végig szoktam aludni, repülőn is aludni szoktam általában utazás közben, ha épp nincs ennél jobb dolgom. Ha nem vagyok fáradt, vagy van más, jobb/fontosabb dolgom, akkor meg azon dolgozom utazás közben.
Persze van, aki nem szereti, ha ő vezet a másik meg alszik mellette, mert neki így fárasztóbb. Elvárja, hogy szóval tartsák, szórakoztassák, ébren tartsák. Ezt érdemes megbeszélni, hogy ne legyen belőle sértődés, rossz hangulat. Ha tudod, hogy a másikat szóval kell tartani, akkor érdemes olyan időtöltésekkel készülni, ami nekik is érdekes. Pl. ha olvasol, akkor neki olvasol fel, készülsz olyan találós kérdésekkel, játékokkal, amik őt érdekelhetik, de a vezetéstől nem vonják el a figyelmét, stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!