Cyprusra készülök nyáron,de melyik a legjobb hely Larnaka vagy Paphos?
Én Lárnakán voltam, imádom, kellemes a tengerpart, tetszik az óváros és a tengerparti sétány hangulata az erőddel. A közelben ott van Ayia Napa a hófehér homokjával és barlangjaival, és ott buliznk is tud, aki arra vágyik (Lárnaka nyugisabb).
Pont tegnap beszélgettem egy ismerőssel, akik Páfoszon voltak nászúton, ők is nagyon élvezték, csak arra panaszkodott, hogy elég sok a sziklás part arra, hiába volt tengerparti szállásuk, inkább autót béreltek, és úgy keresgéltek homokos partokat.
Én ezek alapján maradok Lárnakánál :)
Annyi hogy óriási forróság van nyáron, szóval tényleg meg kell találni a legjobb tengerpartot, olyat, ahol nincsenek milliónyian, és kellemesen is érzed magad, meg viszonylag szép is.
Ezek nem a városközpontban, gyalog, tömegközlekedéssel könnyen elérhető helyeken vannak, ezért ajánlatos az autóbérlés. Ayia Napánál és Limassolnál is gyönyörű a tengerpart, Ayia Napánál nagyon lankás, olyan mint mondjuk a Balaton déli partja.
Egyébként ha csak Páfosz és Lárnáka opció, akkor fürdőzés szempontjából egy kicsivel Pátosz nyer, mert több a választék strandokból, és gyönyörű türkiz a víz, viszont Larnakán pedig a centrumban az óriási homokos tengerpart közelében minden megtalálható (boltok, szórakozóhelyek), de itt kevésbé szép a víz. Szórakozás szempontjából mindenképpen Lárnakát ajánlom, hangulatosabbak a szórakozóhelyek, és tényleg könnyen elérhetőek, mellette pedig tömegközlekedés is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!