Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mennyire lenne bonyolult a...

Mennyire lenne bonyolult a letelepedés Japánban repülőgép pilóta szakmával?

Figyelt kérdés

2024. ápr. 5. 12:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondod! Hiányszakma? Nahát! Tényleg? És annyira, hogy nipponiában zokognak az igazgatótanácsban, hogy mé’ nincs már egy magyar fő-fő-pilótakapitány a bőjingreeee?
2024. ápr. 5. 16:03
 12/17 A kérdező kommentje:
#11. Miért nem tudsz mondatot értelmezni?
2024. ápr. 5. 16:04
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok szakmabeli, de amit én hallomásból tudok, az ez∶

A pilóta nem olyan szakma, hogy bebattyogsz egy OKJ képzésre, kijössz a repülôgép-vezetõ engedéllyel, aztán a légitársaságok már adják is alád a Boeinget. Úgyhogy nem, nincs belõle túlképzés. Ha jól tudom, Japánban úgy mûködik, hogy a légitársaság maga választ ki jelentkezôket, akiket kiképez pilótának, maga a kiképzés pedig Amerikában zajlik, ahol van erre hely és felszerelés. Nyilván ez egy idõigényes és drága dolog, ezért nincs felesleges túlképzés. A meglevô pilótákra vigyáznak, mint a hímes tojásra. Pl. fizetett sofôr viszi ôket munkába, nehogy egy koccanásos baleset miatt feltartsa ôket a rendôrség. Gyakran van mindenféle egészségügyi vizsgálat, és pl. tilos nekik síelni járni, meg egyéb veszélyes sportot ûzni, nehogy hirtelen lesérüljön.

Ezért egyáltalán nem esélytelen egy képzett, más légitársaságnál már tapasztalatot szerzett pilótának bekerülni japán légitársasághoz, hiszen sok idõt és pénzt spórolnak vele, ha nem nekik kell betanítani.

De errôl felesleges itt érdeklôdnöd. Ha tudsz japánul, érdeklôdj közvetlenül valamelyik japán légitársaságnál, hogy van-e erre lehetôség, és mi a menete.

2024. ápr. 6. 03:01
 14/17 A kérdező kommentje:
#13. Köszönöm a hozzászólásodat! Szerinted pl. az USA-ban könnyebb elhelyezkedni vagy ez mindenhol így van?
2024. ápr. 6. 03:20
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elöbb néhány tízmilliós tanfolyamon menj végig, szerezz repült órákat. Addig felesleges a kérdés.
2024. ápr. 6. 06:29
 16/17 A kérdező kommentje:
#15. Szerinted feltettem volna a kérdést ha nem ez lenne a cél?
2024. ápr. 6. 10:34
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy az USA-ban mi van, mint írtam, nem vagyok szakmabeli. Csak van egy japán házaspár ismerõsöm, ahol a férj pilóta volt a JAL-nál, a felesége meg légikísérô. Már nyugdíjasok. Ôk mesélték ezeket a dolgokat a munkájukról. Ez annyira nem naprakész információ, de valószinûleg hasonló a helyzet.
2024. ápr. 10. 03:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!