Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik Európán kívüli kontinen...

Melyik Európán kívüli kontinenst tartjátok a legszebbnek?

Figyelt kérdés
Miért? Mit néznétek meg szívesen? Esetleg voltatok is valahol ezek közül?

2024. márc. 25. 12:21
A kérdező szavazást indított:
Észak-Amerika
Dél-Amerika
Afrika
Ázsia
Ausztrália és Óceánia
21 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
Észak-Amerikát konkrétan keresztülutaztam az egyik óceántól a másikig. Elképesztően változatos, rengeteg természeti csoda. Szívesen visszamennék újra, mert sok minden kimaradt.
2024. márc. 25. 14:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én Európán kívül a Karib-térségben jártam, annál szerintem kevés szebb hely van, mondjuk ha valaki a havas hegycsúcsokat tartja szebbnek a fehérhomokos tengerpartnál, akkor annak lehet Svájc tetszene jobban :D
2024. márc. 25. 19:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
En is csak Kozep-Amerikaban (Karib-terseg) jartam Europan kivul, ami gyonyoru. Amit latatlanban legszebbnek tartok az Del-Amerika es Oceania, amennyiben a termeszetet nezzuk. Ha emberi kez altal alkotott kornyezetet, gondolom Eszak-Amerika es Azsia tobb latnivaloval tudna szolgalni. Szemely szerint engem csak Afrika nem igazan vonzz, viszont biztos vagyok benne, hogy barmelyik kontinensen lehet erdekes, szep dolgokat talalni.
2024. márc. 25. 22:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Karib-térségben és Ázsiában jártam, mindkettő tetszett, de nekem Közép-Amerika jobban bejött, hangulatilag és kulturálisan is, viszont a leggyönyörűbb part meg a Maldív-szigeteken volt Ázsiában...

Leginkább a trópusi területek mozgatják meg a fantáziámat, így lehet, hogy Észak-Amerika ki fog már maradni nekem (eddig csak Mahattanen rohantunk végig egy átszállás közben), inkább Guatemalába mennék el még egyszer, mert a maja romok nagy kedvenceim, és Tikalt még nem láttam.

Ausztrália (főleg Queens, Whitsundays) bakancslistás, a Nagy Korallzátony gyönyörű lehet, de ott (is) hidegen hagynának a nagyvárosok.

Afrika szárazföldi része engem se nagyon vonz, de a hozzá tartozó szigeteket (pl. Seychelles, Mauritius, Réunion) egyszer minimum kipróbálnám.

2024. márc. 26. 00:34
 5/8 anonim ***** válasza:
46%

Nincs a listában az Antarktisz, pedig amúgy erős versenyző.

Összességében szerény véleményem szerint Ázsiával nem igen versenyezhet semmi. Szibériától a Himaláján át az Indiai-óceáni szigeteiig minden van, mellette kulturálisan a Közel-Keletől Perzsián, Afganisztánon és közép-ázsiai nomádokon át Japánig terjed a skála.

2024. márc. 26. 08:00
 6/8 anonim ***** válasza:
#5 akkor maradjunk annyiban, hogy ez totál szubjektív, a párom volt már többször Ázsiában, Afrikában, Amerikában stb és neki a mexikói Yucatán tetszett a legjobban. Szóval kinek mi.
2024. márc. 26. 08:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem a Maldív-szigeteken volt olyan érzésem, hogy ennél nem létezik szebb, a karib térség meg se kozelítette.
2024. ápr. 1. 20:58
 8/8 Aloha8 ***** válasza:
Nincs olyan, hogy legszebb, mert rengeteg szep hely van. USAban a Nemzeti Parkok, mind gyönyörü, Azsia bar nagyon szegeny (kiveve Singapurt es az arab Emirat allamokat), es a tengerpartjai sem ütnivaloan szepek, vagy apoltak, de az emberek nagyon kedvesek. Afrikaba en nem mennek, Mauritiuson bar voltam, de nem voltam elragadtatva töle. Ausztralia/New Zeeland meg Oceania nagyon erdekelne, szivesen elmennek oda, de a hosszu repülöut visszatart. Del Amerika- a politikajuk miatt- nem vonz, bar Peruba erdemes elmenni a Machu Picchu miatt, meg az Inka Trail miatt, egyedülallo elmenyek!
nov. 12. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!