Melyik Európán kívüli kontinenst tartjátok a legszebbnek?
Karib-térségben és Ázsiában jártam, mindkettő tetszett, de nekem Közép-Amerika jobban bejött, hangulatilag és kulturálisan is, viszont a leggyönyörűbb part meg a Maldív-szigeteken volt Ázsiában...
Leginkább a trópusi területek mozgatják meg a fantáziámat, így lehet, hogy Észak-Amerika ki fog már maradni nekem (eddig csak Mahattanen rohantunk végig egy átszállás közben), inkább Guatemalába mennék el még egyszer, mert a maja romok nagy kedvenceim, és Tikalt még nem láttam.
Ausztrália (főleg Queens, Whitsundays) bakancslistás, a Nagy Korallzátony gyönyörű lehet, de ott (is) hidegen hagynának a nagyvárosok.
Afrika szárazföldi része engem se nagyon vonz, de a hozzá tartozó szigeteket (pl. Seychelles, Mauritius, Réunion) egyszer minimum kipróbálnám.
Nincs a listában az Antarktisz, pedig amúgy erős versenyző.
Összességében szerény véleményem szerint Ázsiával nem igen versenyezhet semmi. Szibériától a Himaláján át az Indiai-óceáni szigeteiig minden van, mellette kulturálisan a Közel-Keletől Perzsián, Afganisztánon és közép-ázsiai nomádokon át Japánig terjed a skála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!