Milyen árak uralkodnak most Angliában?
Ugye parizer nincsen. Alapvetoen olcsobb az elelmiszer sokkal.
Etterem, szalloda sokkal dragabb. De elelmiszer nagyon jo arban.
Én nemrég voltam, nekem az volt a tapasztalatom, hogy vonat, busz, étterem és egyéb szolgáltatások sokkal drágábbak. Pl egy egyórás útra a vonatjegy ott helyben 30 ezer forintba került átváltva.
A mindennapi élet pedig olcsóbb. Pl boltban az árak alacsonyabbak, nem csak pl a vajé, hanem zsebkendő is vagy pl egy cipő.
Az amit nem tudok, azok a benzin árak, mert tömegközlekedtem csak, és a lakásárak. Ismerősöm, akit meglátogattam, 500 fontért vesz ki egy szobát, közös fürdővel. Ez ugye 215 ezer forint, de ezért cserébe (?) nem kell rezsit fizetni és teljesen felszerelt a hely. A szobája asszem 12 négyzetméter volt, szóval nem valami nagy.
Asda, Lidl, Aldi, Tesco, ezeket keresd, ezek olcsóak. Nagyjából magyar áron találod őket, néha olcsóbban. Pl a sajt. Zsemle nincs sehol, de parizer van! Szeletelt vakuumcsomagolttan. Senki nem fog neked 10 deka parizert szeletelni mint otthon a CBA-ban.
Burger meal £5-6, Egy átlagos gyorsétteremben, fish and chips 7 font legalábbis ahol én lakom.
Dízel közelíti megint a 1,6-7-t de volt az 2 is a koronavirus alatt.
500 font egy ajándék egy szobaert amúgy manapság. Koronavírus óta minden elszállt. £750 az én szobám
Nincs parizer… max ha magyart találsz .
Itt mortadella van (az sem mindenhol) ami hasonló , de húsból van nagyrészt nem szójából mint otthon a párizsi.
Sokminden olcsóbb itt mint Magyarorszàgon ami azért vicces mert 5-6x annyi a kereset .
Az utazás , hotel drága de simán lehet közlekedni Londonban érintős bankkártyával ami egy bizonyos összeg után nem von többet naponta.. (átszámolva kb 8-10 ezer, de nem használunk tömegközlekedést így nem tudom pontosan)
Kellemes időtöltést itt ! Xx
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!