Ennyire drága mióta lett Mexikó?! Összevetettem két-két város árazásait Mexikóban ill. Japánban és Japánhoz képest Mexikó városai semmivel sem voltak olcsóbbak. Eddig úgy tudtam Mexikó nagyon szegény ország, Japán pedig a legdrágábbak egyike! Most...
Most akkor már Mexikó is megfizethetetlen lett?!
(Közbevetés: vagy csak mi magyarok szívunk, hogy a folyamatosan romló gazdasági helyzetünk miatt már minden más egyéb mellett az utazás is - bármely célországot nézzük - drága lett?)
Numbeo: cost of living comparsion alatt vetettem össze az alábbi (kifejezetten NEM FŐ) városokat:
San Luis Potosi
San Miguel De Allende
Ezekkel szemben pedig:
Kyoto
Niigata
Meglepő, hogy az árazásokat alaposan átböngészve arra a következtetésre jut a felhasználó, hogy - majdnem - azonos szinten állnak ezen városok. A drága Japánhoz képest Mexikó egyáltalán nem olcsó! Magyarul a szintén drága repülőjegyekkel együtt az ott tartózkodás mindkét célországban nagyon drága. (Engem legalábbis nagyon meglepett!)
Mi most májusban voltunk 10 napot Mexico Cityben. Igaz, hogy az amerikai digitális nomádok negyedében laktunk, de szerencsére volt helyi ismerősünk aki elvitt olyan helyekre, ahová magunktól nem jutott volna eszünkbe. Nagyon fancy étteremtől a nagyon working class étteremig.
A szállodánk 1500 dollárba került/10 éj/2, de messze verte az USA hasonló árú szállodáit. Tiszta, szupermodern hely volt, mindenhez közel. Talán ez volt a legdrágább dolog az utazásban, meg a repülőjegy. Amikor ott voltunk, állandóan Uberrel jártunk, annyira megbízható és olcsó volt, hogy ilyen 500-1000 forintokért jártunk étterembe, ide-oda a városban, mert 2 percen belül ott volt az autó és így gyorsabb volt. A boltok és a kajáldák is tök olcsók voltak, és még éjszaka is nyugiban lehetett andalogni az utcákon, annyira biztonságos volt. Maradt egy csomó mexikói pénzünk is a végén, amit visszaváltottunk dollárra, mert nem tudtuk elkölteni. Mexico City kifejezetten olcsó a magyar pénztárcának, csak jussál el oda előbb. Korábban voltunk Cancunban is de oda nem mennék vissza, mert ez az amerikaiaknak szánt turistacsapda egyáltalán nem fogott meg, az ilyen resortok nem érdekelnek, cak a feleségem akarta. Szóval ez a drágaság a neten létezhet, a valóságban kamu. Befizettünk egy túrára Tenochtitlan és Church of Guadapule, azt hittük jön majd egy busz, erre megjelent egy srác akiről kiderült, hogy az állami egyetemen angoltanár egy saját terepjáróval és egész nap csak velünk kettőnkkel foglalkozott. Aztán este adtam neki borravalót és nem értettem miért olyan látványosan hálás. Később utánanéztem, amennyit adtam borravalónak, az a mexikói egy napi átlagbér.
Nagyon nagy a szegénység is, amivel mi csak távolról találkoztunk, állítólag milliók élnek havi 30 ezer forintnyi pénzből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!