Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » New York, vagy Dubaiba érdemes...

New York, vagy Dubaiba érdemes elmenni inkább?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik szebb, melyiket érdemesebb megnézni? (Én Dubai felé hajlok inkább, mert nem tudom NYC milyen)

2023. szept. 28. 20:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
New Yorkba kérdés nélkül, főleg ha még nem jártál Amerikában
2023. szept. 29. 09:47
 12/18 anonim ***** válasza:
88%

Én Dubaiba nem vágyom egyáltalán, de az alapján, amit láttam belőle ismerősök útibeszámolói alapján, valahogy úgy képzelem el, mint Las Vegast: a sivatag közepén épült mesterséges felnőtt játszótér. Vegasban voltam, érdekes volt, de semmi extra, fél nap elég volt belőle.

Ellenben New Yorkban már többször voltam és még megyek is újra, akárhányszor. Engem a sokszínűsége vonz, a pezsgő kulturális élet, a színházak, a parkok, a múzeumok és igen, a történelem is, még ha európai mértékkel mérve nem is olyan hosszú és tartalmas, de ami van, azt gondosan őrzik és ápolják. Szeretem, hogy sokféle népség van és mindegyik őrzi a maga módján a kultúráját, identitását. Mondjuk nem a mainstream turistalátványosságok érdekelnek, hanem inkább a kisebb helyi nevezetességek, kulturális események.

2023. szept. 29. 11:28
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Jobban beleástam a dolgokba, karácsony után megyek Dubaiba. (olyan nagy várost mint New York sok helyen látni, viszont annyira fejlődött várost mint Dubai, nem láttam még.)
2023. szept. 29. 11:30
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak e két város közül kellene választanom (mindkettőben voltam) akkor mindenképp New Yorkot választanám!

Dubaival nekem az a bajom, hogy valóban lenyűgöző amit ott felépítettek, hogy kapásból leesik az ember álla a pazarló luxus láttán, emberfeletti amit megcsináltak - és főleg az, hogy ahogy megcsinálták! De 2 nap csodálkozás után rájössz, hogy hiába a millió lixusautó, hiába a csúcs építészet: azt mind az olajból csinálták, mindent más náció tevezett, épített vagy gyártott. Kicsit olyan, mint a felkapaszkodott újgazdagok, akik nem tudnak értelmeset csinálni az ölükbe hullott rengeteg pénzzel!

Ha értelmesen gyarapodó, lenyűgöző szuper várost akarsz látni, akkor inkább Szingapúrbe kellene utaznod... Ott azért láthatsz annyi bölcsességet és újdonságot, hogy eldobod az agyad! De ott inkább az ésszerűség és a környezet védelme a lenyűgöző - hogy a tisztaságról ne is bszéljünk. Elkpesztő az építészet ott is! Már a Changi repülőtéren leesik az állad, amikor a kilométers mozgó-járda mellett a falban az akváriumban a cápák úszak veled, hogy az épületben nagyobb vízesés van mint nálunk a Lillafüredi....

Vagy ha ennyire fogékony vagy a fejlődésre, ajánlom neked Sencsent Kínában: negyven éve egy 30 ezres falu volt, mára 15 millió lakossal 2 ezer(!) négyzetkilométeren egy hiper-szuper giga város, az elektronikai par központja...

De úgyis te döntesz. Jó utat, bármerre is mész!

2023. szept. 30. 10:06
 15/18 anonim válasza:
69%
Amelyikre jobban kíváncsi vagy:).
2023. szept. 30. 22:58
 16/18 anonim ***** válasza:
60%
Jol valasztottal kerdezö. A tapasztalataim alapjan- mindket helyen voltam- Dubai valoban erdekesebb, több a latnivalo, föleg epiteszeti szemptontbol. Fantasztikus, hogy mi mindent kihoztak belöle! Feltetlenül menj el, ha mar ott vagy, Abu Dhabiba is, a vilag legszebb es legnagyobb mecsetet nem szabad kihagyni.
2023. okt. 1. 04:29
 17/18 anonim ***** válasza:
83%
Egyértelműen New York.
2023. okt. 6. 04:11
 18/18 anonim ***** válasza:
26%
Dubai sokkal klasszabb!! Egyertelmü.
2023. okt. 6. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!