Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szoktál spórolni étkezésen...

Szoktál spórolni étkezésen nyaralásnál?

Figyelt kérdés
Például egy drágább országban, ahol egy éttermezés ott kezdődik, hogy 40-50 eur/fő.

2023. szept. 20. 17:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Különösebben nem szeretek étterembe járni, de nyaraláskor azért előfordul. Mivel öten vagyunk, így megnézzük azért, hogy 20-25 vagy 40-50 EUR lenne kb per fő. De ez mondjuk nem korlátozódik a nyaralásokra. Ha csak ketten vagyunk a férjemmel, akkor ez kevésbé szempont.
2023. szept. 20. 20:07
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább időt, aminek van hogy mellékhatása a pénzzel spórolás. Ha olyan a nyaralásunk, hogy sok egynapos túrát teszünk, akkor apartmanban szállunk meg, hajnalban reggelezünk hozott cuccból, éjszaka hazaérve meg zacskós tésztát vagy más egyszerű kaját eszünk. Pl. nyáron így csináltunk meg az Alpokban néhány egynapos túrá vagy mászást az Ötz völgyből, mert hajnalban kellett kelni, hogy benne legyünk az időben, vagy ne legyen olvadt fent a jég.
2023. szept. 20. 22:05
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom sporolasnak szamit-e, de pl. amerikaban vannak a boltokban ugynevezett deli pultok, ahol lehet vasarolni fott kajat, ez eleg helyi dolog, megeri kiprobalni es olcsobb is, mint az etterem.

A masik pedig a "diner" ami egesz jo aron van, lehet reggelizni, ebedelni es vacsorazni is ilyen helyeken.

Japanban pl. a 7/11 nevu boltban kaphato palacsintara kattantam ra, mindennap ettem belole, de a meregdraga kobe marhat nem probaltam ki.

Szoval nem szeretek etteremben sokat elkolteni, de neha azert szoktam enni de megnezem, hogy azert megfizetheto legyen.

2023. szept. 20. 22:12
 14/19 anonim ***** válasza:
62%
Első vagyok. Ezek szerint mégis csak azoktam. A pirosnyomóknak hála.
2023. szept. 20. 22:15
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

A helyben vásárolt dolgokon szoktam spórolni olyan módon, hogy igyekszem megkeresni azokat a boltokat, ahol a helyiek vásárolnak és nem a turistákból akarnak megélni. Így például Monaco-ban is sikerült megtalálnom a SPAR-t.

Idegen helyen járva is megnézem, hogy mi akciós éppen és ha jónak látszik, akkor azt veszem.

2023. szept. 21. 08:19
 16/19 NTBS ***** válasza:

Igen.

Feleslegesen nem költök.

2023. szept. 21. 12:00
 17/19 Sunshinedoll ***** válasza:
70%
Nyilván annyira igen, hogy nem a legmenőbb étteremben fogok gourmet vacsorázni, ha már a sima étteremben is eleve drága a kaja, de nem fogok másfél órát battyogni hogy találjak egy eurós parizeles szendvicset, mert az olcsó.
2023. szept. 22. 12:11
 18/19 anonim ***** válasza:
41%

17 Erre írtam az elsőben, hogy észszerű kompromisszumokat kötök, de a jó népnek nem tetszik.

Olyan helyre megyek pihenni, ahol nem feszélyez semmi. Nagyon sok ilyen van. Nem vagyok Esti Kornél, ha mégis játszani akarom az urat, nem dobatom ki magam a végén.

Nyilván legyen kényelmes, szerethető, kellemes, érdekes a hely. Sok-sok éve több szervezett társasutazáson voltam. Ott mi csóró keleti blokkból érkezők megnézhettük kívülről egy délután, mi minden csodát láthatnánk, ha lenne rá módunk.

Most már a lehetőség adott. És nem nézek meg semmit kívülről. Vagy oda sem megyek, vagy megpróbálom kiélvezni.

Aki érti érti, aki nem az nem.

2023. szept. 22. 12:22
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem, mert nalam nagyon fontos resze az utazasnak.

A mit es hol eszem.

2023. szept. 22. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!