Szoktál spórolni étkezésen nyaralásnál?
Nem tudom sporolasnak szamit-e, de pl. amerikaban vannak a boltokban ugynevezett deli pultok, ahol lehet vasarolni fott kajat, ez eleg helyi dolog, megeri kiprobalni es olcsobb is, mint az etterem.
A masik pedig a "diner" ami egesz jo aron van, lehet reggelizni, ebedelni es vacsorazni is ilyen helyeken.
Japanban pl. a 7/11 nevu boltban kaphato palacsintara kattantam ra, mindennap ettem belole, de a meregdraga kobe marhat nem probaltam ki.
Szoval nem szeretek etteremben sokat elkolteni, de neha azert szoktam enni de megnezem, hogy azert megfizetheto legyen.
A helyben vásárolt dolgokon szoktam spórolni olyan módon, hogy igyekszem megkeresni azokat a boltokat, ahol a helyiek vásárolnak és nem a turistákból akarnak megélni. Így például Monaco-ban is sikerült megtalálnom a SPAR-t.
Idegen helyen járva is megnézem, hogy mi akciós éppen és ha jónak látszik, akkor azt veszem.
17 Erre írtam az elsőben, hogy észszerű kompromisszumokat kötök, de a jó népnek nem tetszik.
Olyan helyre megyek pihenni, ahol nem feszélyez semmi. Nagyon sok ilyen van. Nem vagyok Esti Kornél, ha mégis játszani akarom az urat, nem dobatom ki magam a végén.
Nyilván legyen kényelmes, szerethető, kellemes, érdekes a hely. Sok-sok éve több szervezett társasutazáson voltam. Ott mi csóró keleti blokkból érkezők megnézhettük kívülről egy délután, mi minden csodát láthatnánk, ha lenne rá módunk.
Most már a lehetőség adott. És nem nézek meg semmit kívülről. Vagy oda sem megyek, vagy megpróbálom kiélvezni.
Aki érti érti, aki nem az nem.
Nem, mert nalam nagyon fontos resze az utazasnak.
A mit es hol eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!