Melyik hely tetszett a legjobban Görögországban és miért?
Én néhány szigetén jártam - Korfun, Rodoszon, Kelet -és Nyugat Krétán.
Nagyon változatosak a tengerpartjai, a látnivalók, a táj egy szigeten belül is.
(Vettük ki motort, és minden napot máshol töltöttünk, majd este vissza a szállásra.)
Mindig jár egy kis szél, jók a kaják, a helyiek barátságosak, az árak hasonlóak.
Lehetetlen választani
Talán ikaria mert turista mentes
Meg fogtok kövezni, de én is ama "egyszerű" emberek közé tartozom, akiknek a nyaralás abból áll, hogy a legfrissebb ismeretterjesztő szintű kozmológiai könyvvel a kezében elnyúlik a parton a napágyban, és egy-két hétig nagyon jól el van. Magamat ezért is szoktam úgy jellemezni, hogy "a kétdiplomás parasztgyerek" (vagy lelkileg csupán hat elemis?).
Kedvenc kismacskám olyan hosszú virslit lopott az asztalról, hogy a hasa alatt végig érte az egész állatkát ahogy félve ugyan, de büszkén rohant el a zsákmánnyal. Szerintem ilyen a jó kép, nem a Mona Lisa, vagy az Éjjeli őrjárat, a Guernica-ról már nem is beszélve...
Ezért lepődtem meg, amikor megpillantottam a Meteorákat. Ipari objektumokat építő cégem van, így egészen pontosan fel tudom mérni, amit görög eleink szinte a puszta kezükkel véghez vittek. Megrázó volt az élmény, le kell borulni az emlékük előtt. Szerintem...
Össze sem hasonlítható az Akropolisz-szal, vagy a Colosseum-al. Ha teheted, mindenképpen nézd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!