Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Lejárt személyivel átengednek...

Lejárt személyivel átengednek a határon?

Figyelt kérdés
Figyelmetlen voltam, elfelejtettem ellenőrizni, hogy mikor jár le és hétvégén utaznánk külföldre, de egy hónapja lejárt a személyim. Addig már nem tudok újat csináltatni. Átengednek vele? Mert végülis nem járt le olyan régen, azonosítható vagyok rajta.
2023. máj. 18. 07:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
9.írta, hogy nincs útlevele, tehát kell új személyi ha lejárt a régi, különben nincs egyetlen érvényes dokumentuma se, amivel igazolni tudja magát. Ha olvasol is és nem csak írsz, akkor magadnak is időt spórolsz, mert nem írsz le olyat, ami felesleges.
2023. máj. 18. 11:51
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem, nem felesleges. Mert ez a jogosítvány új infó. Nem nagyon szoktam vezetni, így nem hordom magammal a jogosítványom. De van. És ha azzal is igazolhatom magam, akkor viszont hordom, amíg nincs kész az új személyim.
2023. máj. 18. 12:28
 13/18 anonim ***** válasza:
jogosítványt külföldön személyi azonosság igazolására nem fogadják el.
2023. máj. 18. 13:44
 14/18 anonim ***** válasza:

11. Drága barátom! Te azt írtad, hogy belföldön is büntetnek, ha nincs. Egy hosszabb válaszon belül erre is kitértem, mert nem igaz! Háromféle iratból egy szükséges csak. Te nem erre a kérdésre vonatkoztatva válaszoltál, hanem általánosságban.

Én viszont feleltem a kérdezőnek, hogy sajnos pont Szlovákia az, ahova nem jó a lejárt személyi.

A jogosítvány nem úti okmány, így kellene útlevél, ideiglenes útlevél, személyi, ideiglenes személyi a kérdezőnek a tervezett villámlátogatásra.

Az ideiglenes határellenőrzésről olvastam, nem emlékszem mikor kezdődik. Annak ideje alatt nem biztos, hogy beengedik. De ha – amint írta a kérdező –, neki jó a híd közepén megvárni a többieket, akkor én megkísérelném. Legfeljebb nem engedik tovább, más nem történhet.

Egyébként a hídon keskeny a járda, nagy a gyalogos forgalom rajta. Én inkább a közelében keresnék egy kelleme helyet a várakozás idejére.

2023. máj. 18. 14:55
 15/18 anonim ***** válasza:
47%

"6/14 anonim ***** válasza:

57%

Még Magyarországon belül is megbüntetnek ha egy igazoltatásnál kiderül, hogy lejárt a személyid."

Tévedés. Vagy tíz éve nincs személyim, csak jogosítványom. Sehol nem volt gond, hivatalokban sem.

2023. máj. 18. 15:53
 16/18 anonim ***** válasza:
15. Olvass és rájössz, hogy kérdező nem írta, hogy van jogosítványa a válaszom időpontjában, csak utána. Útlevelet írta, hogy nincs. Azaz ha nem tudja magát igazolni érvényes okmánnyal, akkor megbüntetik. Nincs itt semmilyen tévedés.
2023. máj. 18. 20:01
 17/18 anonim ***** válasza:
16. Te globálsan írtad, hogy büntetik. Nem büntetik.
2023. máj. 18. 21:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Van pár ország ahova lehet utazni 1 éven belül lejárt okmánnyal, de sajnos Szlovákia nincs ezek között.
2023. máj. 18. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!