Lejárt személyivel átengednek a határon?
11. Drága barátom! Te azt írtad, hogy belföldön is büntetnek, ha nincs. Egy hosszabb válaszon belül erre is kitértem, mert nem igaz! Háromféle iratból egy szükséges csak. Te nem erre a kérdésre vonatkoztatva válaszoltál, hanem általánosságban.
Én viszont feleltem a kérdezőnek, hogy sajnos pont Szlovákia az, ahova nem jó a lejárt személyi.
A jogosítvány nem úti okmány, így kellene útlevél, ideiglenes útlevél, személyi, ideiglenes személyi a kérdezőnek a tervezett villámlátogatásra.
Az ideiglenes határellenőrzésről olvastam, nem emlékszem mikor kezdődik. Annak ideje alatt nem biztos, hogy beengedik. De ha – amint írta a kérdező –, neki jó a híd közepén megvárni a többieket, akkor én megkísérelném. Legfeljebb nem engedik tovább, más nem történhet.
Egyébként a hídon keskeny a járda, nagy a gyalogos forgalom rajta. Én inkább a közelében keresnék egy kelleme helyet a várakozás idejére.
"6/14 anonim ***** válasza:
57%
Még Magyarországon belül is megbüntetnek ha egy igazoltatásnál kiderül, hogy lejárt a személyid."
Tévedés. Vagy tíz éve nincs személyim, csak jogosítványom. Sehol nem volt gond, hivatalokban sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!