Nos a lényeg az, hogy rengeteg hajóutat hirdetnek, különböző országok, földrészek ill. városok között és jó sok hajóstársaság is van.
A hajóutak hossza és az árfekvése is nagyon változó.
Ami egészen biztos, hogy az utak valódi ára minden esetben csak a végére derül ki.
A meghirdetett árak csábítóak, de a hajón minden arról szól, hogy minél több pénzt kivarázsoljanak a zsebedből. A kötelező borravalótól a kikötői illetékektől, a kikötéseknél szervezett kirándulásokon át stb...stb...
Azt a nem kis költséget sem szabad elfelejtened, hogy a kikötőig is el kell jutnod, majd a célállomás kikötőjétől meg haza.
Pár hasonló hajóúttal a hátam mögött azt tudom tanácsolni, hogy az eredeti árat szorozzad meg minimum hárommal, akkor nem fogsz anyagilag nagyon csalódni.
Nem vernek át csak ennyibe kerül az, hogy gyakorlatilag napi 24 órában "kinyalja az utasok hátsóját" a több ezer alkalmazott, takarító, szakács, pincér, matróz és a show műsorokban fellépő művészek, zenészek stb...
Az sem az ő hibájuk, hogy az ilyen utak tömve vannak USA nyugdíjasokkal, míg az itthoni nyugdíjasok gyakran nyomorognak.
Ha utána nézel, itthon sem írja ki a teljes költséget egyetlen utazási iroda
sem. Ez egy bevett "üzleti fogás", amivel mindenki számol.
Az, hogy tisztességes-e az nézőpont kérdése.
Ezért írtam, hogy ne a kiírt árakat vedd alapul, viszont csak akkor érdemes menni, ha pénzed és igényed van a luxusra, a napi 8-szori étkezésre, a színházi show műsorokra, a rengeteg szolgáltatásra, a kiköti kirándulásokra stb...stb...
Ne az USA-val indítsál, hanem nézzél olcsóbb utakat pl. a Földközi tengeren.
Pl.:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!