Van olyan ország ahova magyar állampolgárok utazhatnak személyi igazolvány illetve útlevél nélkül semmi más csak repülőjegy?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 23. 12:54
1/17 anonim válasza:
Eleve a repülőre sem engednek fel, ha nem tudod igazolni valamilyen fényképes okmánnyal, hogy a jegy a te nevedre szól.
2/17 A kérdező kommentje:
értem
2023. ápr. 23. 13:04
3/17 anonim válasza:
Annyi kiegészítéssel, hogy azért ez nem mindenhol van így. Pl. Németországban belföldi Lufthansa járaton beszálláskor senkitől nem kértek igazolványt, csak a beszállókártyát. Schengenen belül nem lenne fontos az okmányok ellenőrzése, ez csak a légitársaságnak fontos ha a névváltoztatásért pénzt kér.
5/17 anonim válasza:
#3 Ez érdekes, mert pl. Törökországban ugyanúgy ellenőrzik belföldi járaton is. Ha nem, azért az ritka, pontosan azért amit az #1 írt, mert a repülőjegy névre szól.
6/17 anonim válasza:
#5 Igen, én sem azt mondom, hogy ez az általános, de azért vannak kivételek, és ha van kivétel, akkor az már nem szabály. Illetve azért Törökországban kicsit más a biztonsági helyzet, mint Németországban.
7/17 anonim válasza:
Indonéz belföldi járaton utaztam már úgy, hogy semmit nem kértek, de az két olyan világvégi hely között volt, hogy az összes normál reptéri biztonsági szabályt megszegték amúgy is.
8/17 anonim válasza:
Én Spanyolországba utaztam már úgy, hogy megérkezéskor döbbentem rá, hogy a személyimet sehol sem kérték el. De alapvetően mindig tudnod kell igazolni, hogy tied a repjegy, meg úgy egyáltalán azt is, hogy te ki vagy. Magyarországon belül sem lehetnél úgy az utcán, hogy nincsen nálad valamilyen okmány, nemhogy egy repülős utazàsnál
9/17 anonim válasza:
Hivatalosan nem, a gyakorlatban sikerülhet.
Én Svédországba repültem úgy tavaly, hogy sehol nem nézték a személyimet.
Szóval kockázatos, mert ha még a repülőre fel is engednek, akkor is lehet, hogy a fogadó reptéren ellenőriz a rendőrség.
10/17 anonim válasza:
Amszterdam-Budapest viszonylatban az elmúlt 10 evben egyszer sem kértek se szemelyit, se útlevelet tőlem.
Ettől függetlenül alap, hogy az embernél mindig van szemelyazonositasra alkalmas fényképes igazolvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!