Kell jegyet vennem kutyának, ha vonaton utazom? Kis testű, és még szinte kölyök.
Igen. Sőt, póráz és szájkosár is kell rá, súlytól és korótl függetlenül. Benne van a szabályzatban. Én már megszívtam egyszer, tanulj az én esetemből.
ha kistestű, akkor vidd dobozban, úgy nem kell rá szájkosár.
Nekem is kellett jegyet vennem a kiskutyámnak a vonaton. Kistestű csivavakeverékem van és kistáskában hordom. Volt, hogy nem vettem neki jegyet, de rendes volt a kalauz.:)
Sőt! Legtöbbször busszal utazom és ott szinte sosem kérik, hogy vegyek neki jegyet, habár kellenne, tudom. De nem erőltetem.:)Kistáskában van, nem ugat, nem ficánkol, nem zavar senkit, plusz helyet sem foglal el.
Azért mindig ott tartom magamnál az oltási könyvét, biztos ami biztos, de ilyen mini szájkosarat nem találok sehol:)
Ja, az előzőekből kimaradt hogy vonatra ha jól tudom fix áras az élőállat viteldíj, vagyis nem függ a kutyus súlyától. Buszra pedig km-ekben számolják.
1-50 km 140 Ft
51-100 km 180 Ft
100-.. km 245 Ft
Tudom, hogy a vonatra kérdezted, de gondoltam ez is segít valamit.
utolsó vagyok. Találtam egy kis segítséget:
"MÁV vonatok
A vonatokra érvényes
szabályokat már kideríteni sem
volt könnyű, nemhogy értelmezni. 15-20 perc ujjzsibbasztó
gombnyomogatás után sikerült egy segítőkész hölgytől
megtudnom, hogy ő sem ismeri a procedúrát. Végül - némi
erőszakos irányítással - sikerült megtudni néhány infót:
kutyánál kisebb állatokat, amelyek legfeljebb kézipoggyász méretűek, ingyen szállít a magyar vasúttársaság. A kutyákat
pórázzal és szájkosárral, valamint oltási könyvvel a
zsebünkben lehet vonatoztatni. Az árakról volt a legnehezebb
kifaggatni Jegyanyót. Azt sikerült megtudnunk, hogy csak
gyors- és személyvonaton lehet blökit vinni, s egy Budapest-
Miskolc távon (kb. 182 km) jelenleg 695 forintba kerül a
kutyajegy. A havi bérletet ugyanerre a vonalra 25 ezerért
árulják. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!