Mikor hogy. Volt már olyan (sajnos), hogy egy nap 200 ezret hagytam ott... Nem ez az ideális, elismerem.
De olyan is volt, hogy 7 ezerből kijöttem egész nap, úgy, hogy übert is hívtam.
Az első angliában volt, a második egyiptomban. Szóval nem tudok egy kb számot sem mondani.
2023. márc. 20. 16:44
2/16 anonim válasza:
Ahogy jön, de a józan ész határain belül, legalább az esti esetleges iddogálásig. Lehetetlen meghatározni, másnap esetleg kompenzál az ember. Országtól, helytől, időszaktól függ mi az aktuális normális árszínvonal intervallum.
2023. márc. 20. 16:45
3/16 anonim válasza:
Naponta fejenként egy 50-60 ezer forint költőpénzt szoktam számolni.
2023. márc. 20. 17:13
4/16 anonim válasza:
Varsó pl napi 10k, Izland napi 40k
2023. márc. 20. 17:52
5/16 anonim válasza:
Óriási a szórás, nert nagyon különböző helyekre járok. A legolcsóbb per nap Mianmar vagy Krigizisztán volt talán, szállással együtt 5-6 ezer forintból lehet a világ legszebb helyein az ember, Kambodzsa, Vietnám vagy Pakisztán szintén nagyon olcsó, ha az ember nem igényli, hogy egy helyi idegenvezető fogja a kis kezét. Messze a legdrágább napom Szomáliában volt, de abban a majdnem 250 ezer forintban olyan máshol nem igazán szükséges dolgok voltak, mint 6 fegyveres testőr meg egy golyóálló terepjáró.
2023. márc. 20. 18:03
6/16 anonim válasza:
5: a kérdés nyaralasra vonatkozik
2023. márc. 20. 18:04
7/16 anonim válasza:
@6 Teljesen jogos, a magyarban kicsit felcserélhetően használjuk a nyaralás és az utazás szót, valszeg azért, mert jó sokáig volt elszigetelt az ország, de igazad van.
Klasszikus nyaralásokra ritkán járok, de napi 15-30k közé tenném a költést szállással együtt, a felső értékhatárba csak az igazán nagyon drága helyek (Norvégia, Izland, Izrael, stb.) nem férnek bele. Majdnem mindig éttermezek, boltban inkább csak snackeket szoktam venni, kivéve a rohadt drága országokat, az ötezres sörökhöz meg 15 ezres főételekhez spúr vagyok.
2023. márc. 20. 18:08
8/16 anonim válasza:
Ok, szomaliai drága utazas.
norvegiai olcsóbb nyaralas.
Szingapúr belvárosában pl. óránként megy fel a sör ára a szórakozó helyeken, így a délutáni 5dollaros sör, éjfélre 30 is lehet. Ez is egy nehezítő tényező lehet pl. a napi költekezés meghatározására.
2023. márc. 20. 18:13
9/16 BeefEater válasza:
Erősen változó, attól is függ, hogy mondjuk nomád kempingezek vagy egy nagyvárosban vagyok. Általában napi 0 és 60k között (ez a napi költőpénz, ebben az utazás és szállás nincs benne).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!