Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Manapság engedélyezett lenne...

Manapság engedélyezett lenne a mai szigorlatokkal útjára bocsátani a Titanic hasonmását?

Figyelt kérdés
Mondjuk egy dúsgazdag ember úgy döntene, hogy megépíti a Titanic teljes mását, akkor az szállíthatna utasokat? Maga az hogy gőzös, nem hiszem, hogy útjába állna a kritériumoknak, mert még mindig vannak. Persze nyilván modernebb technológiával már, de kivitelezhető lenne? Mert szerintem nagy érdeklődés lenne iránta.

2023. jan. 25. 23:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
37%
Gondolom te sem írtál soha szigorlatot.
2023. jan. 26. 07:13
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szigorlatokkal? Nem szigorúbb szabályokkal?

Ha a pontos mását építenék meg, és ugyanazt a hibát elkövetnék, akkor ugyanúgy elsüllyedne.

Persze, modernebb technológiával: Legfeljebb a navigációs eszközök lehetnének mások, vagy nem hasonmás.

Egyébként sokkal, de sokkal nagyobb luxus óceánjárók léteznek.

2023. jan. 26. 11:39
 3/14 A kérdező kommentje:

Szigorúbb szabájokkal akkor... így elégedettek vagytok? Örülök, higy lejött a lényeg.

Persze, hogy a navigációs eszközökre és hasonlókra gobdoltam, amikor írtam, hogy modernebb technológiával. De attól még lehet a Titanic mása.

Az meg, hogy léteznek nagyobb óceánjárók... na és? Ott a Costa Concordia esete, ami vagy 5-ször akkora volt, vagy a Hableány, hogy csak kettőt említsek. Az előbbi nem 2 és fél óra alatt süllyedt el, hanem felborult, mint a zsíroskenyér, még a mentőcsónakokat sem tudták leengedni. Ha mai eszközökkel dolgoznának és modernebb elemekkel raknák össze, szerintem lenne olyan biztonságos, mint a többi.

Főleg, hogy az még víz záró rekeszekkel is rendelkezne, ami nem minden hajóról mondhatni el.

2023. jan. 26. 14:59
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Gondolod, hogy van itt a gyakorin olyan mérnökember, aki mestere az óceánjárók építésében, biztonságtechnikájában, az engedélyezési eljárások jogi rendszerében? Nem hiszem.

Láttam olyan óceánjárót, amelyik akkora, ki sem tud akárhol kötni. Külsőre teljesen olyan, mint a régiek. És számos másolat is van (legalábbis külsőre). No meg több évtizede használatban lévők is.

A Titanic építésében úgy tudom, több hibát elkövettek, és az elképzelés is téves volt. De nem értek hozzá.

Jóval kevesebb mentőcsónakkal biztos, hogy nem kapna engedélyt.

Gőzhajókból nem tudom mennyi van az óceánokon, de a gőzgép hatékonysága rendkívül kicsi. Irgalmatlan mennyiségű kellene hozzá.

2023. jan. 26. 15:19
 5/14 A kérdező kommentje:
Hát igen, nyilván mentőcsónakokból már jóval több kéne.. na mindegy, azt hiszem erre sosem tudjuk meg a választ :D
2023. jan. 26. 16:37
 6/14 D. Brasco ***** válasza:

"Mert szerintem nagy érdeklődés lenne iránta"

Szerinted.....de a valoság az,hogy senki nem olyan hülye,hogy ilyenbe pénzt fektessen,mert pár ábrándos lelkű nosztaligiáján kívül semmi kétjogosultsága nem lenne,főleg ha tényleg gőzzel akarnád gajtani stb

2023. jan. 26. 19:07
 7/14 A kérdező kommentje:
Jó, akkor ne legyen gőzös, tök mindegy, csak a hasonmás hatása miatt kérdezem. Attól még lehetnek rajta kamu kémények. Hidd el, nagyon sok fanatikus van, aki jegyet váltana rá.
2023. jan. 26. 21:16
 8/14 scamdemic ***** válasza:
49%

Azt nem árt tudnotok, hogy a Titanicot (pontosabban az Olympicot) szándékosan süllyesztették el, hogy kivonjanak a forgalomból három nagyhatalmú bankárt (Benjamin Guggenheim, Isa Strauss, John Jacob Astor), akik ellenezték a FED létrehozását.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=b4r-fnamKP4

Egyébként meg vannak hasonlóan nagy (luxus) óceánjárók, ha gazdag vagy, befizethetsz egy útra, Velencéből is indulnak pl. A legismertebb talán a Royal Caribbean.

[link]

2023. jan. 27. 02:02
 9/14 A kérdező kommentje:
Az, hogy az Olympic süllyedt el - ráadásul szándékosan - egy összeesküvés elmélet. Egy baromság. Már eleve azért is, mert a Titanic nem 100%-ban volt olyan, mint az Olympic. Hasonlóak voltak, de nem ugyanolyanok. Nem egy doku film bizonyítja, hogy ez csak spekuláció és nincs rá bizonyíték.
2023. jan. 28. 23:09
 10/14 scamdemic ***** válasza:
A FED megalapítása meg azt bizonyítja, hogy itt inkább összefüggés-elméletről van szó. De mindenki azt hisz, amit akar.
2023. jan. 30. 01:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!