Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Külföldre inkább utazási...

Külföldre inkább utazási irodán keresztül, vagy saját szervezésben szerettek jobban utazni?

Figyelt kérdés

2023. jan. 21. 15:43
A kérdező szavazást indított:
Inkább utazási irodán keresztül.
Inkább saját szervezésben.
23 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
97%

Egyiket sem zárom ki.

Van ahová iroda nélkül nem is lehet beutazni vagy nagyon bonyolult, de van, hogy olcsóbban tudja egy iroda megszervezni mint egy magánszemély. Ha meg még le is van leakciózva, akkor az ár magáért beszél.

De elég sok helyen megfordultam már saját szervezésben is.

Viszont ha tálcán nyújtanak elém egy készre megszervezett utazási csomagot elfogadható áron, akkor nem fogok elugrani előle.

Amúgy sem keresem a legolcsóbbat, mivel vannak alapvető igényeim egy úttal és egy szállással kapcsolatban is.

2023. jan. 21. 17:18
 2/8 anonim ***** válasza:
* -le
2023. jan. 21. 17:19
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
2002 óta nem utaztam utazási irodával.
2023. jan. 21. 18:33
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Én meg elég gyakran.

Mivel kényelmes vagyok és megtehetem.

2023. jan. 21. 19:11
 5/8 anonim ***** válasza:
28%

4

Ez nem pénz meg kényelem kérdése. Ma már a wc-n ülve 3 perc alatt le lehet foglalni egy utazást. Aki ezért inkább fizet az nem azért van mert "megteheti" hanem mert ostoba.

2023. jan. 21. 19:32
 6/8 anonim ***** válasza:
7%
Saját szervezésben csakis. Még sosem utaztam utazási irodával, nem is értem a létjogosultságát. Szállásfoglalásra ott a booking.com, repülőjegyet szintén lehet a neten venni 3 perc alatt.
2023. jan. 22. 15:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy hova, miért és hogyan. Sok esetben a saját szervezés sem sokkal bonyolultabb, mint az utazási iroda és az irodák se nagyon tudnak érdemben hozzátenni a szolgáltatás színvonalához sem és az árat csökkenteni sem, ezért általában a saját szervezést részesítem előnyben. Ez különösen az egyszerűbb utakra és városlátogatásokra igaz, de még ezek alól is van kivétel.

Ha nem város látogatást tervezel, ahol A-ból B-be foglalsz egy repülőt, B-ben egy szállást és helyben kóvályogsz, hanem egy nagyobb területet, régiót járnál körbe, ami már autó bérlést, vagy egyéb helyi utazgatást, több helyismeretet, különböző helyeken, a programokhoz igazítva lefoglalt szállásokat igényel, stb. Ott már előfordulhat, hogy az utazási iroda nagyobb hely ismerete és kialakult kapcsolatai, rendszeresen ugyanazzal a forgatókönyvvel szervezett útjai és ebben szerzett rutinjuk tudnak előnyt jelenteni akár árban is.

Ahol komolyabban kialakult a turizmus (az árakat általában fel is hajtva), ott gyakran előfordul, hogy az utazási irodák előre nagy mennyiségben lefoglalnak egy csomó szállást, buszokat, idegenvezetőket, egyéb szolgáltatásokat, így képesek lehetnek akár a magán foglalhatónál olcsóbb ajánlatokat is kínálni. Pláne azután, hogy a foglalások zömét már a normál áraikon befoglalták és az utolsó néhány helyet akár nyomott áron is kiárulják, csak hogy azokon is kevesebbet bukjanak, mint akkor, ha semmi bevételt nem termelve üresen maradnának helyek.

De még egyes népszerű város látogatásnál is simán tudnak az utazási irodák a nagy mennyiséggel szervezve pl. saját buszos non-stop utakban olcsóbbat ajánlani, mint amit nélkülük tudnál akár repülővel, vonattal, busszal, vagy saját autóval leszervezni.

Ilyen pl. a Velencei karneváli szezon, az adventi szezonban a bécsi vásár látogatások, stb.

Mivel ezekre jellemzően nagy érdeklődés van minden évben, egy csomó utazási iroda tömegesen szervez rájuk célirányosan buszokat, amiket a normál távolsági közlekedés árai alatt szoktak kínálni.

(A covid előtt ezek rendszeresen 10-15 ezer forint körül mentek, amiből nem nagyon hozod ki máshogy. Most az infláció és a benzin árak miatt 22-25 körül vannak szállás nélkül, de még mindig nem hiszem, hogy kihozod olcsóbban az oda-vissza utat.)

2023. jan. 23. 13:16
 8/8 anonim ***** válasza:
87%

Illetve ott a kényelem faktor. Lehet, hogy sikerül olcsóbbra kihoznod az egy napos városlátogatást saját szervezésben, de van akinek megéri a nem sokkal több pénzért, hogy nem neki kell 7 órát vezetnie Velencéig, hogy aztán egész nap a városban sétálás után 7 órát vezessen haza.

Ugyanez igaz egy csomó összetettebb utazás esetén is, de akár még egy egyszerűbb város látogatásnál is kényelmesebb lehet, hogy csak befizetsz és elmész, nem neked kell dolgozni vele, hogy megkeresd a látnivalókat, felállítsd a sorrendet, stb.

Sok féle ember van sok féle élethelyzetben. Van akinek a pénz fontosabb, mert kevesebb pénze van, mint ideje. Van akinek az ideje, kényelem és egyszerűség fontosabb, mint az hogy mennyibe kerül. Nem vagyunk mind egyformák.

2023. jan. 23. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!