Mennyi pénzt érdemes Norvégiába vinni?
1. Numbeo.com (azt ugye tudod, hogy minden iszonyat drága?)
2. Kártyával bárhol lehet fizetni, úgyhogy ott lehet veletek az összes pénzetek.
Saját tapasztalat (Oslo):
Egy kétszemélyes halas tál - semmi faxni, csak friss sült hal, füstölt lazac, sült krumpli, tojáskrém, saláta - két kóla, két ásványvíz, két csokis süti. Na ez volt majdnem 30.000 és ez a covid előtt volt, szóval ez azóta már tuti drágább.
Két tál Lapskaus (ilyen gulyásszerű egytálétel) nekem csirkéből, páromnak borjúból, két pohár sör, két ásványvíz: dirr, máris 25k-val lettem vékonyabb. Cserébe az a kaja, te jó ég :D
Bor: felejtős, szarvasgomba árban van.
A 0.33-as ásványvíz simán 1200 forint körül van.
És a vicc: voltunk mekizni, ott egy bigmac menüre és egy bigtasty menüre (tehát 2 közepes menüre) és két majonézre, 11.000 forintot hagytam.
Norvégiában nem, de Dániában voltam 2 éve, 1 főre ilyeneket fizettem:
Reggeli 2 db péksüti, 1 kávé 5500 ft egy pékségben
Vacsi étteremben: hal, krumpli, saláta, víz, 12000 ft
Ásványvíz egy palack 1200 ft, Snickers 800 ft, estére egy kis gyümölcs 3000 ft
Szóval egy főre kb napi 22e ft volt a kaja, és ez Dánia, és 2 éve.
Norvégia drágább Dániánal és eltelt 2 év, mindenhol felmentek az árak.
2 főre szerintem Norvégiába jelenleg napi 50 ezerrel alsó hangon számolj.
Norvégia nem az az ország ahol majd egy kis zsemle vízzel spórolsz szerintem, de te tudod.
Csak egy kis kiegészítés:
Nem érdemes túl sok készpénzt váltani, jobb ha bankkártyával fizetsz, mert az országban annyira elterjedt a bankkártyás fizetés, hogy a nagyobb címletekből nem tudnak egyáltalán visszaadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!