Nápoly vagy Róma egy rövid utazásra? Melyik az olcsóbb? Van egyáltalán különbség helyi árakban?
Február elején szeretnék menni 3 napra, 2 éjszaka.
Nem szeretnék sokat költeni, ezért érdeklődöm melyik olcsóbb az alábbi szempontok alapján:
- repülőtértől a városba való bejutás ára
- a városon belüli közeledés ára
- élelmiszerboltokban árak
- étterem/kávézó árak
Nápolyban még nem voltam, de Rómáról tudok nyilatkozni.
Ha Fiumicino reptérre érkeztek innen vonattal lehet bejutni a Termini pályaudvarra. Leonardo express hamar bent van, nem áll meg sehol 14euro egy jegy. A sima vonattal több idő viszont a jegy ára csak a töredéke. Rómán belül a sima jegy 90percig érvényes, bármiről bármire és akárhányszor átszállhatsz, az érvényessége az első utazás megkezdésétől számít, 1.50 az ára. A busz közlekedés nagyon kiszámíthatatlan, ajánlom a Moovit app használatát. Élelmiszer sok minden jóval olcsóbb, mint Magyarországon, van ami drágább, pl a hús. A boltokban, piacokon kapható élelmiszerek minősége fényévekre van a magyarországitól. Todis a legolcsóbb, Conad közepes, Emme Piú a legdrágább, ez sem drága, csak egy picivel a másik kettőnél. Pizzák, tésztaételek 7-10euro. Kávé legolcsóbb 0.70-80, legdrágább 2.50. Arra figyelj, hogy a legtöbb kávézóban ha az látod, hogy mondjuk 0.90 egy kávé, az az ár akkor érvényes, ha a pultnál iszod meg. Ha leülsz akár a kiírt ár duplája is lehet. Éteremben mindig a kiírt árat fizeted. Sok helyen alap, hogy amikor leülsz kivisznek egy üveg vizet, ezt nem szokták ráírni a számlára.
#3, miért terjesztesz marhaságokat? Ez abszolút nincs így.
Természetesen Róma drágább Nápolynál, de ez a látnivalók mennyiségében is megmutatkozik. Egyik város sem olcsó, én tavaly ősszel 60€/éjt fizettem egy vendégházi kétágyas szobáért és a napi költésem 120€ körül átlagolt. Azóta az olaszoknál is történt némi apró infláció, így tippem szerint teljesen ugyanazok a dolgok 180 helyett kb. 230-250€/nap körüli összegbe kerülnének most.
Konkrét árakra ott a Numbeo.
#3 szerintem nem terjeszt marhaságokat.
Olaszország déli részén nem jártam, de az északin többször is (a közelmúltban).
Milanóban az éttermek drágábbak ugyan, de minden más olcsóbb, mint Budapesten.
Pl egy 2dl-es cappuccino a McCafe-ban 1.2 euro +reggel 11-ig ajándék croissantot is adnak hozzá! Itt majdnem 700 forint (croissant nélkül természetesen). Egy isteni finom buffala mozzarellas pizza szelet 3-4 euró, egy fél 28cm-es pizza mérete.
Élelmiszer sok minden jóval olcsóbb, mint Magyarországon, van ami drágább, pl a hús. A boltokban, piacokon kapható élelmiszerek minősége fényévekre van a magyarországitól.
Teljesen igaz amit a 2#-es ír.
A belépőjegyek elvisznek rengeteg pénzt a napi kiadásból, de az étkezést meg lehet úszni sokszor olcsóbban, mint itt Budapesten.
Évente 2-3-szor járok Rómában , reggelire- vacsorára mindig beülünk valahová.
Hatalmas a választék a belvárosban. Főbb terekre nem szabad beülni ( pl. piazza Navona , Pantheon stb. ) de kis utcákban rengeteg trattoria van ahol jó áron ( vagy legalábbis nem drágábban mint itt nálunk a fővárosban ) nagyon finomakat lehet enni.
A legtöbb étterem előtt ki van rakva az étlap, ott meg tudod nézni az árakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!