Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogy érdemes nekikezdeni?

Hogy érdemes nekikezdeni?

Figyelt kérdés

Egy 21 éves fiú vagyok, és mostanában szeretnék majd elkezdeni a közeljövőben utazgatni. Igazából legjobban a városnézések és a történelmi helyszínek érdekelnek, de majd koncertekre is szívesen kimennék.

Azonban sajnos nem vagyok igazán tapasztalt az ilyen dolgokban (repülőjegy foglalás, külföldi szállásfoglalás), és nincs is olyan a környezetemben, aki ilyenben jártas, viszont angolul és németül beszélek.

Első körben Bécsre, Pozsonyra, valamint Prágára gondoltam, de majd néhány év múlva szeretnék egy kelet-ázsiai túrát is ha összejön a szükséges keret.

Mit gondoltok, mik a legjobb tanácsok egy kezdő utazónak?

2022. dec. 17. 22:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ülj fel egy railjet-re, menj ki Bécsbe. És meglátod, hogyan boldogulsz... Reggel oda, este vissza. Telódon ott a google maps...

Ne rögtön Ázsiába akarj menni utána...

Járd be Európát, gyűjts tapasztalatokat.

2022. dec. 17. 22:56
 2/7 anonim ***** válasza:
97%
Feleannyi cuccot és kétszer annyi pénzt vigyél, mint amennyit elégnek gondolsz. És köss utasbiztosítást, akár egy napra is lehet.
2022. dec. 18. 07:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben először is beírnám valamelyik keresőbe a "trip advices in europe" vagy "travel tips in europe" kifejezéseket és átböngészném a találatokat.

Ha nem muszáj feltétlenül repülőre ülnöd, akkor mindenképpen a vonatozást ajánlanám mert kényelmesebb,környezetkímélőbb,a táj szépsége miatt stb.Egyedüli hátránya hogy hosszabb lesz a utazás.

2022. dec. 18. 08:30
 4/7 anonim ***** válasza:
96%

1. Utasbiztosítás!!! Ez mindig. Vannak kivételek, pl ha eu-n belül mész és van Eu-s egészségügyi kártyád, de néha én még így is szoktam biztosítást kötni, pl jogi dolgokra ha olyan helyre megyek.

2. Az utazás drága, de nem feltétlen kell annak lennie. Eddigi tapasztalataim szerint az utazásnak akkor van értelme ha 1. Nagyon sok pénzt viszel. Vagy 2. Minél kevesebből próbálsz kijönni. Pl Egyiptomban angolul beszélő helyiekkel barátkoztam, meghívtak dolgokra, furikáztak, én meg küldtem nekik pálinkát cserébe itthonról, de nem tudtam volna velük barátságba kerülni ha fizettem volna idegenvezetőért. Persze, pénzzel pl tudsz helikopterezni New York felett, de nem minden a pénz. Viszont ha olcsón is utazol, legyen nálad vésztartalék!!!

3. Lehet randomkodni, de vannak dolgok amiket érdemes előre lefoglalni: Lehet randomnak lenni és elmenni 1-2 napra bécsbe, vagy akár távolabb, de ha komolyabban, mondjuk egy hétre, el akarsz menni egy másik kontinensre, akkor a szállást és a repülőt érdemes előre kifizetni/megvenni. Én néha hetekig/hónapokig várok, mire találok egy jó ajánlatot, amivel olcsón tudok eljutni valahova. Szállásra ugye mindenki az AirBnB-t és a booking-ot szokta ajánlani, és én is ezt teszem. Repülőjegy vásárlásra pedig mindenkinek más jött be eddig. Sokan azt mondják, hogyha találsz valamit, akkor a repülőtársaság weboldaláról vegyed meg, vannak akik azt mondják, hogy csak X weboldalról, én viszont google-ból vásárolok. Megnézem melyek a legolcsóbbak, aztán amit a google kidob mint oldal, ahonnan lehet vásárolni, az valószínűleg biztonságos és onnan szoktam megvenni. Eddig még nekem nem volt baj ebből.

4. Nézz utána az utazási szabályoknak. Ugye Eu-n belül nem kell útlevél, hogy utazhas, de azon túl teljesen eltérő szabályok lehetnek. Pl egyiptomba a vízumot a reptéren kell megvenni, míg egy másik országba csak a tursita vízumért is, nagykövetségre kell menni és komoly, izzasztó kérdéseket tesznek fel, hogy beutazhass. Ezekre érdemes felkészülni.

5. Tudj egy pár szót. Utazásnál a tisztelet jele, hogy legalább egy pár szót tudsz az adott ország nyelvén. Nem kell komoly mondatokra gondolni, csak pl egy köszönés, igen, nem és egy köszönöm. Ha ezeket tudot, akkor már jóval pozitívabban állnak hozzád a helyiek. Nálam mind egyiptomban és mind horvátországban sokkal pozitívabban álltak, miután a nyelvükön köszöntem nekik.

+1: Nem minden a repülés. Néha sokkal jobban jártam, amikor nem repülővel, hanem vonattal mentem valahova. Akár egy másik országba, akár az adott országon belül. Pl vannak franciában az országon belüli járatok (bár úgy néz ki, hogy nem sokáig, de ez mellékes), azonban ott pl érdemes vonattal menni, mert láthatod az elképesztően gyönyörű tájakat és akár helyiekkel is szóba elegyedhetsz.

Asszem ennyi. Ha valami még eszembe jut, majd írok még.

JHA: És legyél bátor! Ne félj az új dolgok kipróbálásától!

2022. dec. 18. 10:28
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem szólókhoz még annyit tennék hozzá, hogy ha van barátod, barátnőd, haverod, menj együtt valakivel. Nem csak a pszichés biztonságod miatt, de sokkal jobb rögtön megosztani valakivel az élményeket....
2022. dec. 18. 12:00
 6/7 anonim ***** válasza:
95%
És vegyél egy rendes fényképezőgépet! Anélkül sehova!
2022. dec. 18. 13:44
 7/7 NTBS ***** válasza:
100%
Pénzt vigyél bőven és egy jó fényképezőgépet.
2022. dec. 18. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!