Hol érdemes Római látványosságokhoz jegyet vásárolni?
Kolosszeum, Vatikán, Forum Romanum stb. plusz tömegközlekedésre napi/többnapi jegyet vásárolni?
Külföldi vagy magyar oldal?
Elsősorban olyan érdekelne, akinek tapasztalata is van, nem csak Googleből van info.
online vedd, és mindig az illető látványosság saját weboldalán! Nehogy véletlenül kamu jegyes céghez menj, ahol lehúznak.
A tömegközlekedési jegyet pedig szintén tudsz online is venni, magyarul is hozzáférhető egy csomó információ.
pl.
ITt a római "BKV" hivatalos weboldala, a képeken olasztudás nélkül is láthatod, hogy mi mennyibe kerül:
Mindenben egyetértek az elsővel, de kiegészíteném egy személyes tapasztalattal, avagy vannak még csodák:
2 tesómmal és barátommal mentem, ők akkor jártak először Rómában, persze július végén, 50 fok volt. Nagyon nagy volt a sor, persze nem vettünk előre jegyet. Ott flangáltak a jegyárusok, nem győztük elküldeni őket. A tér másik sarkában tagokat toborzott egy csávó, de ő olyan igazi céges formának nézett ki + nem nyomult, hanem mentek hozzá az emberek. Odamentünk, mondta hogy a fél óra múlva induló csoportba már nincs 4 hely, de egy óra múlva be tud minket nyomni. 36 euró volt fejenként (2017-ben) és tartalmazta a Colosseumot, a hypogeniumot, a Palatinus dombot és a Forumot. Maga a túra angol nyelvű volt, de nagyon érthetően és tisztán beszélt az idegenvezető. A colosseumon egy fiatal lány vitte a csoportot, a forumon egy középkorú férfi (Steve). Steve egy hatalmas forma volt, olyan poénokat tolt közben, hogy nagyon jól éreztük magunkat. A lányról is meg Steveről is sütött a történelem iránt szenvedély, ők is élvezték a túrát nem az a tipikus "hatszázadjáramondomelugynaazt" élmény volt. És hatalmas tudásuk volt, mindent fejből mondtak, a kérdésekre gondolkodás nélkül válaszoltak, nagyon egyben volt.
Két nap múlva a Vatikánba már úgy mentünk, hogy velük szeretnénk egy túrát. Felhívtuk az ügyfélszolgálatot és mikor mondtuk, hogy magyarok vagyunk kiderült, hogy az operátor srác is magyar. Onnantól magyarul egyeztettünk, beírt minket a 10 órás csoportba, így nem kellett nekünk bemenni az irodába. A Vatikántól kb. 150 méterre volt az irodájuk, onnan idult a túra. Lehetett hidegvizet, kávét, teát inni, voltak kitéve papírpoharak, meg adtak papírlegyezőt a meleg miatt. Szóval figyelmesek voltak. Ezúttal egy idősebb nő volt a vezető, ő is szuper volt. Itt mindenki kapott fülhallgatót és egy kis adóvevőt, hogy jobban lehessen hallani. A hang tiszta és érthető volt, nem recsegett-ropogott.
Soha nem vettem volna igénybe magamtól ilyen "skip the line" szolgáltatásokat, meg nem fizettem volna extra pénzt ilyen vezetésekért, de azt kellett mondanom, hogy ott és akkor teljesen megérte és nagyon jó élményeket szereztünk, amúgy egy sima ebéd áráért.
A lényeg: ez volt a Gladiator Tours.
Frissítés: a hozzászólás írása közben megnéztem a google értékeléseket. Ha valóban így van ahogy írják, akkor nagyon sajnálom, mert nem ez volt a mi tapasztalatunk. Persze lehet kicserélődött a vezetőség vagy az idegenvezetők csoportja, de mi kifejezetten figyelmes és nagy tudású guidokat ismertünk meg vevőközpontú hozzáállással. Lehet az értékeléseket látva én sem választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!