Mely országokba kell útlevél és melyekbe elég csak a személyi?
Figyelt kérdés
Illetve mennyibe kerül most egy útlevél csináltatás?2022. nov. 24. 15:26
1/12 anonim válasza:
Most komolyan azt akarod, hogy a több száz országból soroljuk fel, hogy hova mi kell?
3/12 A kérdező kommentje:
Leirom mikre gondolok
Pl:
Horvátország
Ausztria
Németország
Románia
Görögország
2022. nov. 24. 15:36
4/12 anonim válasza:
Ezek mind Eu-s országok... Ide elég egy személyi
5/12 anonim válasza:
Nem te vagy a szicíliai kérdező?
Az Európai Unió tagországainak polgárai szabadon utazhatnak egyikből a másikban személyi igazolvánnyal. Ezen felül néhány unión kívüli országból is. A fentebb linkelt Schengeni övezet pl. nem teljesen fedi le az uniót. Az övezeten belül szintén nem kell útlevél.
Mi magyarok államközi szerződések alapján Ukrajnát kivéve személyivel utazhatunk a még nem uniós szomszédainkhoz, így Horvátországba is.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
Nem vagyok :D csak nyáron szeretnék elmenni a felsorolt országokba és még csak 1 x voltam külföldön de az is vagy 10 éve volt :D
2022. nov. 24. 15:50
7/12 anonim válasza:
5. vagyok! Csacskaságot írtam. Szerbia nem tagország, mégis elég a személyi. Horvátország viszont 2013 óta az, tehát az alapján nem kell.
8/12 anonim válasza:
A felsoroltak mindegyikébe mehetsz gond nélkül személyivel. Ausztria, Németország szinte sosem ellenőriz, ha autóval mész, Romániába be és kimenetkor van egy nagyon egyszerű határellenőrzés, szintén személyivel lehet közlekedni.
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek
:)
2022. nov. 24. 16:08
10/12 NTBS válasza:
A schengeni övezetben elég a személyi. A többi helyre útlevél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!