Ha 4 napra el kellene utaznod most hirtelen, mennyi idő lenne az a minimum, ami idő alatt össze tudnál pakolni?
Én borzasztó lajhár vagyok, mert nem jó az egészségem, szóval nagyon lassan.
De van egy utazólistám, ami alapján villámgyorsan össze lehetne pakolni.
Kb 20 perc. De ebbe benne van az is, hogy fogat mosok és elrakom a fogkefém.
Van egy listám, amibe minden bele van írva amit vinni szoktam. Így mindegy, hogy 1 pólót vagy 4-et rakok be a táskámba.
4 nap nem sok idő. Pár póló, alsónemű, 1 váltógatya és váltócipő, zoknik, talán egy törülköző és egy fogkefe. Töltőm amúgy is mindig nálam van.
Ha összekéne ezeket hajtogatni akkor lehet lenne egy olyan fél óra, de ha csak be kell dobálni őket egy táskába akkor 15 perc? Talán 20, de annál több biztosan nem.
Annak fényében változna, milyen távolságba mennék, országon belülre vagy kívülre. Ha távoli országba, másik földrészre, akkor egészen más lenne a helyzet. Amennyiben Magyarországon belül utaznék, akkor sokkal könnyebb lenne, mivel egészségügyi ellátásra, gyógyszerekre bárhol jogosult vagyok. Cukorbetegként nagyon nem mindegy! A különböző éghajlat, időjárás távoli helyen sokban határozná meg a bepakolt ruhákat.
Amennyiben menekülési jellegből adódik a gyors távozás, akkor megint mások a prioritások!
Mellesleg, az sem mindegy, egyedül vagyok vagy családosan. Gyerekeknél függ az életkor is. Kicsik esetében helyettük is a szülőnek kell pakolnia, nagyoknál pedig át kell nézni, miként, mit pakolnak. Háziállatot is vinni kell? Akkor plusz odafigyelés még az is.
Egyéni élethelyzetek vannak, nehéz lenne egy átlagos sémát húzni erre a kérdésre. Estünkben pl. velünk lakik 90 éves ágyhoz kötött, félig lebénult édesapám. Ülő helyzetben legfeljebb fél órát bír ki. Alapvetően szállítani is csak fekve lehet. Ha 4 napra nélküle kellene menni, akkor meg kell oldanunk az elhelyezését máshol vagy a felügyeletét. Ha vinnénk, akkor neki is össze kellene pakolni, majd őt magát is "fel kéne pakolni". Itt ismét felvetődik, ha menekülni kellene, akkor akár fektetve is berakhatnánk a nagy SUV autónkba, nem csak a KRESZ szabályainak megfelelően, ülve.
Amennyiben csak rólam lenne szó, akkor ex-katona lévén a pakolást megoldanám elég gyorsan. Persze, akkor is annak függvényében, miért, hová, minek kell menni. 30 perc - 2 óra között összehoznám.
1-2 havonta járok / járunk vidékre (Budapesten élük), van rutinunk, mit kell bepakolni. Amikor egyedül megyek 1 óra plusz időt szoktam rászánni a pakolásra. Amikor egy vagy két gyerekkel, 1 - 1,5 óra. Amikor nejem is jön, akkor 2 óra minimum kell. (ő amúgy is mindig, mindenhonnan késik, sokszor miatta késünk) Családi nyaralás esetén a fél lakást visszük magunkkal. ;-)
51F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!