Dominikai Koztársaság vagy Mexiko /Cancun/?
Mi ketszer voltunk Mexikoban januarban, dominikan sajnos meg nem ugyhogy arrol nem tudok nyilatkozni.
Cancun/Playa del Carmen/Tulum nincsenek tul messze egymastol es rengeteg programot lehet csinalni, vannak gyonyoru parkok, pl a Xcaret es annak minden egyeb parkja. A maja piramisokat is mindenkepp erdemes megnezni, plusz mi voltunk a Rio secretoban ami egy cseppkobarlang es bent uszva tudod vegignezni az egesz barlangot, nagyon szep volt. Illetve rengeteg cenote van a kornyeken, maga a part is nagyon szep, na meg az a sok isteni kaja. Ketszer ket hetet voltunk es meg mindig nem sikerult mindent megnezni amit akartunk, pedig eleg zsufolt volt a program. Ha van esetleg kerdesed irj nyugodtan privatban:) csak ajanlani tudom mexikot mindenkinek!
Januárban voltunk két éve Cancúnban. Nem lehetett minden nap fürödni, mert voltak napok, hogy csak 24 fok volt és erős szél. Emellett gyakori volt a vörös zászló a parton, mert akkora hullámok voltak, hogy be se engedtek a vízbe.
Dominikán februárban voltunk 3 éve, ott melegebb volt és nem voltak nagy hullámok. A karibi részen főleg gyengébb a hullámzás. Mind a kettő szép.
Mexikó több programot kínál, Maya piramisok (nem lehet bemenni, csak kívülről nézni) , cenote, stb. Xcaret stb. vízi vidámparkok, tini gyerekeknek nagy élmény.
Dominikán nincs olyan sok látnivaló, inkább buggy programok, drótkötélpálya, majmos állatkert stb. Ami bárhol máshol is van. A természet viszont szép, vízesések, kristálytiszta tavak, barlangok.
Sajnos nem tudom, mert csak egyszer voltunk Cancúnban. Ha ennyire fontos, akkor inkább ne januárban menjetek.
Vagy az ilyen napokon tudtok kirándulni, a piramisoknál jót tesz mondjuk, ha nincs 30 fok.
Mi március elején voltunk Mexikóban, és nagyon meleg volt, én el tudtam volna viselni bőven hűvösebbet is, pedig fázós vagyok alapból nagyon.
Belize-ben viszont, ami a szomszédban van, december elején voltunk, az ott erősen előszezon, nem kaptunk hőgutát, de teljesen strandidő volt, kellemes fürdéshez és kiránduláshoz is.
Mindkét helyen maya/olmék piramisokat néztünk főleg, és persze fürödtünk (búvárkodtunk) sokat, de nekünk nagyon tetszett, hogy nem csak vízparti fetrengés volt a program.
Egyébként Cancún pont nem jött be annyira, rengeteg a hangos, bunkó amerikai fiatal, Playa del Carmen, Tulum sokkal szebb, hangulatosabb.
Megkérdezhetem, hogy végül hogy döntöttetek, kedves kérdező?
Végul az idojárás miatt Dominikát választottuk, mert itt pár fokkal melegebb van, mint Mexicoban.
A karibi részre megyunk, mert itt sokkal szebb a part és a tenger is és nincsenek nagy hullámok.
Majd írhatnál, hogy milyen volt, miket lehet ott csinálni, bár gondolom akkor nagy programok nem igazán lesznek, inkább fürdés :)
Jó szórakozást és nagyon jó időt kívánok nektek!
Koszonom. Már néztem a programokat, hogy mit lehet ott csinálni.
Pl. áthajozni Saona szigetre, Catalina szigetre, mindketto nagyon szép + más szigetekre is lehet menni, itt lehet sznorkelezni. Van majomdzsungel, quad tura, indián tavak, Santo Domingo városnézés, delfin sziget, Coco Bongo show, zipline...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!