Ha Kirándulás céljából utaznék pl.Szlovákiába,sok a szép kilátás, ráadásul kutyával/ő a legjobb barátom/ akkor kell-e nekem vagy neki útlevél? Magyar állampolgár vagyok ha ez számít vmit. Ha kell a kutyának akkor hol lehet beszerezni? Thx
Határátlépéshez kell a kutyának kutya útlevél. Az állatorvosnál lehet igényelni.
Szállást nem tudom, hogyan akarod megoldani, de keresni kell olyan szállást, ahol fogadnak kutyával.
Szlovákiában tömegközlekedési eszközökön kötelező a póráz és a szájkosár is. Vonaton féláron utazik a kutya, de a fülkében velünk utazók hozzájárulása szükséges, ahhoz, hogy kutyánk velünk utazhasson.
A Magas Tátra Nemzeti Parkban nem megengedett a kutya. A hegyekben azonban olyan kevés ember él, hogy a póráz nélküli kutya senkit nem zavar a túráink során. A vadon élő állatok miatt azonban fontos, hogy a kutya minden szituációban behívható legyen.
Szlovákiában még nem elterjedt, hogy éttermekbe kutyát vigyünk, és nem is megengedett. Esetleg néhány esetben tehetnek kivételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!