Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mit lehetne megnézni Miskolcon...

Mit lehetne megnézni Miskolcon és Kassán? Szlovákok kérnek valami tesztet? Autópálya matricát kell-e venni a Szlovákoknál? Köszönöm előre a válaszokat!!!

Figyelt kérdés
Sziasztok Székelyföldről jövünk pár napot Püspökladányra nyaralni. Mivel, hogy fürödni jövünk és azt is meg lehet únni arran gondoltam, hogy felmegyünk egyet Miskolcra és Kassára. Érdekelne mit lehetne megnézni Miskolcon és Kassán? Szlovákok kérnek valami tesztet? Autópálya matricát kell-e venni a Szlovákoknál? Köszönöm előre a válaszokat!!!

2022. júl. 14. 11:23
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
Kassa baromi pici, egy óra alatt megnézhető. Miskolcon azért több érdekes dolog van, leginkább a barlangfürdőt ajánlom.
2022. júl. 14. 11:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Miskolc kb. 150, Kassa kb. 380 km. Közelebb is van látnivaló, feltétlenül ilyen hosszú utazást szeretnétek? Miskolc belvárosában esetleg egy rövidebb sétát tudok elképzelni. Hétköznap nem tudom mennyire nehéz a parkolás Lillafüreden, de a kastélyszálló és környéke a Hámori-tóval szép hely. Szilvásváradnál a Fátyol-vízesés, a Istállóskői-barlang érdemes a megnézésre, de nem esnek útba, tudom.

Miskolcon a Diósgyőri vár jelenleg zárva van, arra ne tervezzetek. Az állatkertben nem jártam, lehet érdekes.

A Pannon-tenger Múzeumban is nevezetes.

De itt meg tudod keresni, ami érdekelhet:

[link]

2022. júl. 14. 12:25
 3/7 anonim ***** válasza:
92%
Kassa és Miskolc pont, hogy összemérhető látványosságok tekintetében. Mindkettőnek van egy szinte egyutcás történelmi belvárosa, látványos épületekkel. Miskolc annyiban tud többet, hogy ott van a barlangfürdő, Lillafüred pedig egy külön minimum félnapos program . Kisvasút van mindkét városban , de a lillafüredi a látványosabb. A két település között is van látnivaló , Gönc és Vizsoly kultúrtörténeti szempontból érdekes, Boldogkőváralja és Regéc várai nagyon szépek és nem jelentenek vállalhatatlan letérést. Aggtelek és Jósvafő karsztvidéke, barlangjai szinten útba ejthetőek, ahogyan a Rákóczi barlang Bódvarákón vagy a szádelői szurdok.
2022. júl. 14. 12:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Szlovákiába sem kell már teszt. Kassa meg Miskolc elég hasonló az óvárost tekintve, szépek a sétáló utcák (bár nekem a kassai jobban tetszik, szélesebb és több a látnivaló - lehet azért, mert borsodi vagyok, és a miskolcit látom eleget 😅). Kassán a dóm is nagyon szép, ingyen be lehet menni. Miskolcon még Lillafüred meg a Diósgyőri Vár, amit érdemes megnézni,de ahogy írták, utóbbi most zárva van.
2022. júl. 14. 14:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az ötleteket.
2022. júl. 15. 09:32
 6/7 anonim ***** válasza:
37%
Ha már ott vagy Ladányban, azért Debrecenbe is ugorj be, a Piac utca szerintem simán veri a miskolci főutcát, igaz, a kassai főteret nem (mondom ezt miskolciként). Déri múzeum nagyon jó.
2022. júl. 18. 01:03
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért Debrecen egy szem Piac utcája szerintem negyedannyit sem ad mint Miskolc komplett belvárosa. Ez most nem lehúzás, csak szimpla vélemény. Természeti potenciálról nem is beszélve.
2022. júl. 26. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!