Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Aki volt már kint Los Angelesb...

Aki volt már kint Los Angelesben, az hogy csinálta ? Hogyan foglalt járatot/szállást, mennyiért, mikor tudott kijutni oda ? Mennyit kellett rá várakozni ? Hogy érdemes ? Stb...

Figyelt kérdés

Szeretnék kimenni, körülnézni Los Angelesben.

A 80as évek glam rockját játszom már egy ideje, s mindig is szerettem volna körülnézni arrafelé.

Főleg a Sunset Strip érdekelne.

Mintegy rajongónak egy "kötelező" kirándulási célpont, látványosság!

Spórolgatok már egy ideje erre az útra, angol tudás rendben van, jogsi van...(ez is érdekelne, hogy az autóbérléssel mi a helyzet az Usa-ban. Még sosem voltam úgy külföldön, hogy bérelnem kellett volna kocsit).

Szóval aki volt már arra, az tudna mesélni, hogy hogyan zajlik ez az egész ?

Mikor tudnék kimenni oda ?

Olyan értelemben, hogy most néztem az árakat és szeptember/október körül olyan 150 körül a legolcsóbb, ami meg közelebbi, az kapásból 300-400ezer.

Azért tettem fel a kérdést célirányosan Los Angelesre, mert pl Milánóba 4-5000ért is ki lehet már menni, pár hét múlva, de itt pl Los Angelesnél 400ezer most, vagy októberben 150ezer.

Köszönöm szépen előre is az információkat! :)

Ja plusz, mikor érdemes, aki járt már ott ? ;)

2022. jún. 14. 15:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Egy csomó weboldalon konkrétan fel vannak sorolva a kérdések, amit az immigration officer feltehet...

pl.

[link]

2022. jún. 22. 17:09
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi van 2012 óta. De akkor ez egy teljesen bevett kérdés volt. Annyira, hogy előre figyelmeztettek, hogy ha a "túl sok" kp-t nem tudom megmagyarázni, az is visszafordítási ok lehet.

Akinél túl sok készpénz van, az ugyanis gyanús, hogy ott akar esetleg maradni.

2022. jún. 22. 17:12
 13/18 anonim ***** válasza:

Amúgy el is olvastad, amit linkeltél??

"However, the officer is free to ask you just about any question." - ez azt jelenti, hogy BÁRMIT kérdezhet.

"How much money do you have available for this trip?" - Mennyi pénzed van az útra? Tőlem ennek keretében kérdezték, hogy és ebből mennyi a kp, ami nálam van, és mennyi a bankkártyás pénz.

"The exception is if you are bringing in certain goods or large amounts of currency..." - a "large amount"-ot ők határozzák meg, erre semmi egzakt szám nincs sehol megadva. A körülményeidhez képest nézik.

2022. jún. 22. 17:15
 14/18 anonim ***** válasza:

"nem tudom, miért kell meghazudtolnod. Tőlem megkérdezték!"

Nem kell hisztizni! Szó nincs róla, hogy meghazudtolnálak. Senki nem mondta, hogy tőled nem kérdezték meg. De ezt leírhattad volna egy mondatban is ahelyett, hogy elkezdesz itt ömlengeni a semmiről.

"Attól még, hogy te olyan profinak tartod magad, hogy mi mered jelenteni, hogy ilyen nincs... nekem így volt"

Még egyszer, nem jelentettem ki, hogy nincs ilyen. Lehet kicsit félreérthetően fogalmaztam meg, de nyilván arra céloztam, hogy TŐLEM soha nem kérdeztek ilyet (az eddig cc. 25 belépésemből).

"Ellenben 2012-ben, amikor én mentem, semmiféle X meg karika nem volt."

Ez valóban nem mindig volt. Ha jól emlékszem talán 2015-ben vagy 16-ban vezették be és mint fentebb írtam, nem minden reptéren van.

"Egy csomó weboldalon konkrétan fel vannak sorolva a kérdések, amit az immigration officer feltehet"

Mellesleg tök fölöslegesen, ugyanis az immigration officer BÁRMILYEN kérdést feltehet. Olyat is ami nincs a linkedben felsorolva.

"Nem tudom, mi van 2012 óta. De akkor ez egy teljesen bevett kérdés volt."

Én 2009-ben voltam kint először és ezt konkrétan sose kérdezték tőlem. De ez persze nem azt jelenti, hogy tőled sem, mielőtt megint elkezdesz regényt írni.

"Akinél túl sok készpénz van, az ugyanis gyanús, hogy ott akar esetleg maradni"

Ennek semmi köze az ottmaradáshoz, hiszen úgyis mindenki bankban tartja a nagyobb összegű pénzét. A kp. bejelentési kötelezettségre X összeg fölött a pénzmosás megelőzése miatt figyelnek oda. De ez a világ összes országában így van, még EU-n belül is.

"Amúgy el is olvastad, amit linkeltél?? "

Én nem linkeltem semmit. Te linkeltél aztán tőlem kérdezed, hogy elolvastam-e? Atyaég...

"The exception is if you are bringing in certain goods or large amounts of currency..." - a "large amount"-ot ők határozzák meg, erre semmi egzakt szám nincs sehol megadva"

De egzakt szám ami megvan adva. 10000 $ a limit. Ami nem azt jelenti, hogy ennél többet tilos bevinni, csak azt, hogy ha ennyi vagy ennél több van nálad kpban azt be kell jelenteni. De mint mondtam az emberek 2022-ben általában nem több 10000 $ cashsel szoktak rohangálni az utcán meg a repülőkön szóval ezzel a legtöbb átlag embernek nem kell foglalkoznia.

2022. jún. 22. 17:42
 15/18 anonim ***** válasza:

"Én nem linkeltem semmit. Te linkeltél aztán tőlem kérdezed, hogy elolvastam-e? Atyaég..."

NEM ÉN LINKELTEM!!!

Miért linkelnék valamit, amihez aztán odaírok egy hülyeséget, amit a következő hozzászólásomban meg megcáfolok!?

2022. jún. 22. 18:34
 16/18 anonim ***** válasza:

"Lehet kicsit félreérthetően fogalmaztam meg, de nyilván arra céloztam, hogy TŐLEM soha nem kérdeztek ilyet (az eddig cc. 25 belépésemből)."

- Igen, félreérthetően fogalmaztad meg. Idézem: "zavaros dolgokat írtak fentebb." és "Kutya nem kérdezi meg, hogy menyi pénz van nálad" --> Ha azt akarod mondani, hogy TŐLED nem kérdezték még meg egyszer sem, akkor ezt mondd, és nem lesz félreértés.

"De ezt leírhattad volna egy mondatban is ahelyett, hogy elkezdesz itt ömlengeni a semmiről." - Nem tudom, mit értesz ömlengés alatt; én pontosan ugyanúgy a saját tapasztalatomat írtam, ahogy te is. Csak te még egy kicsit hosszabban is tetted, és közben leszóltál engem...

2022. jún. 22. 18:36
 17/18 anonim ***** válasza:
Nézd már meg a #13-as válaszodat...
2022. jún. 22. 18:36
 18/18 anonim ***** válasza:

A 13-as nem az én válaszom!

Mit nem értesz ezen? Nyilván más is ír ide, nem csak mi ketten. Mert ezek szerint az egyikünk sem írtam.

Még egyszer: NEM ÉN LINKELTEM AZT! A 13-AS NEM AZ ENYÉM!

2022. jún. 22. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!