Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Amerikaiak Európában ?

Amerikaiak Európában ?

Figyelt kérdés

Szerintetek miért van az ,hogy Európából többen akarnak Amerikába költözni ,mint ahányan Amerikából jönnének Európába ?

Ez a filmek hatása ? Vagy van más is ?

A kérdésem első sorban az átlag emberekre vonatkozik és nem mondjuk az Apple fő programozójára.

Azért merült fel bennem a kérdés , mert mondjuk Németországban, A Benelux országokban, Írországban, Skandináv országokban magasabb a bér mint Amerikában ami az átlag embereket illeti. Maga az EÜ olcsóbb, a szociális háló sokkal jobb. De ezek ellenére nem jellemző ez a történet. Miért van ez ?

2022. jún. 6. 20:04
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem az egyik ok az elérhetetlenség. Kis túlzással, de európán belül bármelyik országba (relatív) könnyű a költözködés, míg amerikába kb "lehetetlen". (Kell állampolgárság/zöldkártya/vízum)

És ugye mindig az kell,ami elérhetetlen.

Másik ok talán amit te is említettél, a filmek. A legtöbb film nem a valóságot mutatja be, hanem amerika szépített oldalát. Ez olyan,mintha magyarországból is csak a balatonpart legszebb részei lennének megmutatva Budapest turista negyedei. Nem olyan ott sem az élet,mint a filmekben. Van ott is bőven szegénység meg átlag életszínvonal is.

Indok lehet még a teljesen eltérő mentalitás, kultúra, felfogás, életmód.

Mások a szokások, mint Európában. Izgalmasnak tűnik, mert olyan messzi, olyan nagy és más.

2022. jún. 6. 20:24
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ #1

Te mit gondolsz ennek az ellentétéről? Mert inkább az érdekel, hogy az Amerikaiak miért nem akarnak Európába jönni?

2022. jún. 6. 20:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Erre szerintem a legegyszerűbb válasz, hogy mert Amerikai álom van,de Európai álom nincs:D

A rosszabb életkörülmények között élőknek nem is nagyon lenne lehetősége szerintem európába jönni, akiknek meg valahogy mégis, azok meg talán nincsenek tisztában a lehetőségeikkel, félnek belevágni az ismeretlenbe. Pedig Amerikából Európába könnyebb költözni, mint fordítva..

Akik nagyon jól élnek elképzelhető,hogy (jogosan?) féltik az ottani életszínvonalukat, meg is vannak vele elégedve, elég nekik Európa egy-egy nyaralás erejéig.

Ezek csak az én tippjeim. Kérdező,te mit gondolsz?

2022. jún. 6. 20:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A kultúra biztosan egy tényező, hogy az amerikai kultúra a legdominánsabb és hogy angol a világnyelv. Így egy amerikai, ha költözik, akkor inkább másik államba költözik, nem másik kontinensre.

A másik, hogy aki járt Amerikában (nem csak turistaként!), mindenki elmondja, hogy Amerika sok tekintetben vonzó. Ezt nehéz érthetően körülírni, de szó szerint mindenből marha nagy a választék és minden marha nagy. És még úgy is állnak hozzá az emberhez, hogy jól érezd magad!

Pl. elmész egy étterembe, akkor az a normális, hogy akkora adagot kapsz, hogy nem bírod megenni. Az innivalón nem fillérbaszóskodnak, hanem korlátlanul utántöltik. A pincért pedig nem lasszóval kell fogni, hanem többször odajön érdeklődni, hogy ugye minden rendben van. Ha bármi apróság nincs rendben, akkor pedig szó nélkül kicserélik, ingyen desszert, félárat kérnek el, stb. Inkább benyelnek 100-ból 2 vendégnél egy kisebb veszteséget, mint hogy az a hír járja, hogy nem jó náluk a kiszolgálás.

A harmadik pedig a megélhetés. Nagy az olló, az igaz, de ha van használható végzettséged, vagy vállalkozó vagy, Amerikában garantáltan nagyon jól meg tudsz élni.

Az egészségügy felemás, mert valóban nem olcsó (bár vagy úgyis kötsz magadnak biztosítást, ha van egy csöpp eszed, vagy a munkahelyed eleve köt neked). Viszont ha elérhető számodra, akkor a legszínvonalasabb ellátást Amerikában fogod kapni.

2022. jún. 7. 00:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Én dolgoztam együtt több amerikaival, aki Európában él. Volt olyan, aki szerelem miatt költözött, de olyan is volt, aki csak szimplán kalandvágyból.
2022. jún. 7. 09:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Meg azt se felejtsük el, hogy az európaiak tudnak angolul, de az átlagamerikai nem tud németül, hollandul, dánul stb. Ha elköltözni kívánó amerikai jól beszél franciául az Kanadába megy, ami nekik paradicsom, nem a kanadához képest csöves Európába. Viszont az ország nyelvének ismerete nélkül nem nagyon tudnak beintegrálódni, ha meg hajlandóság sincs rá, egyenesen esélytelen.
2022. jún. 7. 13:49
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Europabol is inkabb csak a szegenyebb orszagbol akarnak Amerikaba menni. Sot, a legtobb bevandorlo nem is europai, hanem mindenfele latin-amerikai, indiai, azsiai, afrikai. Mikor volt az allampolgarsagi eskum, akkor alig volt par europai rajtam kivul, a legtobb latin-amerikai volt.

Ha egy nemet jon ide vagy pl francia akkor tobb mint valoszinu hogy parkapcsolat, egyetem miatt jon, vagy a munkahelyen keresztul jott ki dolgozni.

Amerikaiaknak nem olyan egyszeru Europaba koltozni, mint ahogy azt sokan gondoljak. Nekik is kell vizum ha eletvitelszeruen akarnak pl Nemetorszagban vagy Angliaban elni. Van olyan kiskapu nekik pl ha betudjak bizonyitani hogy mondjuk van magyar felmeno, pl dedoregapjuk, akkor kaphatnak magyar allampolgarsagot, viszont meg kell tanulni a nyelvet :)

Ez visszafele nem mukodik, tehat ha neked az oregapad amerikai allapolgar volt akkor te neked utolag nem adnak allampolgarsagot, csak ha oregapadon keresztul megkapta a szulo, te meg a szulon keresztul.

2022. jún. 10. 03:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!