Egyedül Dubai? Mennyibe kerül?
Figyelt kérdés
Szeretnék utazni, egyedül vagyok.
Dubaira gondoltam, olyan egyedinek tűnik, különleges, semmiképp se hagynám ki az életemből.
Mennyibe kerülne nekem a repülőjegy + szállás + önellátás (nem vagyok nagyétvágyú, max 2 naponta egyszer étterem minden más supermarket .. van egyáltalán ott supermarket?)
5 napra gondoltam, 4 éjszaka hotelben, de nem kell luxus hotel. :D
2022. ápr. 30. 22:37
1/9 A kérdező kommentje:
Semmilyen fakultatív programra nem gondoltam, csak magát a várost nézném meg, a plázákkal, tömegközlekedéssel, épületekkel-
2022. ápr. 30. 22:38
2/9 anonim válasza:
Vigyél magaddal bankkártyát, amin van félmillió forint, csak hogy biztonságban érezd magad.
3/9 anonim válasza:
Nem kimondottan drága hely. A hotelek kedvező áron elérhetők. 4 éjszakára 60-70 ezer forintból kijön egy egyszerűbb hotelszoba, de ha megfelel egy húszágyas hostelszoba, az harmadannyiért is van. Éttermekben, boltokban kb 30-40 százalékkal drágább árakkal számolhatsz, szóval nem egy skandináv vagy párizsi árszint. Repjegyre Wizzair kb 50 ezer, Emirates 110 ezer forinttól található. Látnivalók egyébként vannak, de sok kulturális örökségre kár számítani. Ha szeretsz napokig plázázni, akkor ideális hely lesz. Esetleg egy sivatagi kirándulásra érdemes befizetni. Szerintem viszont a drága repjegy és a mű jellege miatt 4 napra nem éri meg elmenni, Ománnal kombinálhatnád, az nagyon érdekes hely és biztonságos.
4/9 anonim válasza:
Én karácsony környékére tervezek egyszer egy ilyet. Én is egyedül, vagy egy családtaggal kettesben, de amúgy teljesen egyénileg oldanám meg. Én kocsibérlést mindenképpen szeretnék beiktatni, és bejárnám Dubaj mellett Abu-Dzabit, valamint a kisebb emírségek közül is egyet-kettőt. Valamint átmennék Ománba is, ahogy az utolsó válaszoló írja, az a leírások alapján szintén nagyon érdekes, ugyanakkor más hangulatú, mint az Emirátusok.
5/9 anonim válasza:
Most elegge felmentek Dubaiban a szallodai arak a corona utan. 5 nap repülövel, hotelszobaval, etkezessel, stb. kb. 1000 USD. De ha mar ott vagy, feltetlenül menj el Abu Dhabiba, kb. 120 km-re van Dubaitol, es nezd meg az Al Zayed mecsetet- alomszep, nem szabad kihagyni. Ha fel akarsz menni a Burj Khalifara,Dubaiban, amit szinten nem szabad kihagyni, a vilag legmagasabb epitmenye, kb. 45 USD-ba kerül. Szenzacios hely, Dubait vagy imadni, vagy gyülölni lehet.
6/9 anonim válasza:
Ja, meg annyi, hogy ne nyaron menj, mert a 40 C-ot nem lehet kibirni. Egyebkent mindenhol megy a klima, azt viszont kb. 18 C-ra allitjak be, ami viszont hideg, ha nyari ruhaban vagy. Nyaron nincs ott szezon, pont a kibirhatatlan höseg miatt, emiatt az arak (hotel, repülö) is olcsobbak akkor.
7/9 anonim válasza:
Megint en vagyok, latom Omant is emlegettek. Az egy külön ut kell, hogy legyen. Teljesen mas, mint Dubai, de az is fantasztikus. De ott inkabb egy quideval mennek, mert pl. bankban nem lehet felvenni penzt, csak ha egy omani kisereteben vagy. Biztonsagos nagyon, de Dubai is es Abu Dhabi is. Ott egy sivatagi szafari utat ajanlok, ha bator vagy- nagy elmeny!
8/9 A kérdező kommentje:
45 USD, hogy felmenjek egy épületbe? És ha csak a kávézóba megyek, ami ha jól tudom szintén a tetején van? Akkor is plusz 45 USD?
Megnézem az árakat..
Reptér messze van a várostól? Van ott tömegközeledés, pl. busz a reptértől?
Élelmiszerboltok? Pl. Lidl? (Nem akarok étteremből venni inni-enni..)
2022. máj. 14. 20:10
9/9 anonim válasza:
Dubaiba nem erdemes ugy elmenni, hogy ne menj fel a Burj Khalifa-ra. 828 m magas, de csak a 124./125. emeletik lehet privatkent felmenni. Ez 456 m-en van a 124./125. emeleten. A lift oda 55 mp alatt er fel, fantasztikus sebesseg! Innen 365 fokos a kilatas, es lelegzetelallito. Busz, nem ilyesmin nincs ott. Metro van. Repter- hat taxival kell menni, kb. 1/2 ora, de ott a benzin ar olcso. Elelmiszerüzletet nem lattam, Lidl az nincs, mert az europai halozat. Egyebkent ugy kepzeld el, mint egy amerikai nagyvarost, a tavolsagok oriasiak, es csak ugy setalgatni nem lehet. Mi pl. a hotelunkbol at akartunk menni a mellettünk levö hotelba kavezni, de nem tudtunk, mert ha egyaltalan lehetett volna- jarda nincs- akkor is legalabb 20-30 percbe tellett volna. Egyebkent a Deira-negyed Dubaiban meg olcsobb. En imadom Dubait, az epiteszeti csodait, de mint mondtam, nem tudsz könnyen a közelükbe menni, mivel jardak alig vannak, autoforgalomra tervezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!