Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Biztonságos Jeruzsálembe...

Biztonságos Jeruzsálembe egyedül utazni? Miért igen/nem?

Figyelt kérdés

Nem jártam még sosem ott, de a hírek alapján meg amit tudok róla, nem tűnik annyira biztonságosnak. Gondolom bármikor rálőhetnek akárkire, bármelyik pillanatban lehet valami összecsapás, állandó konfliktusok a zsidók és a palesztinok között, a terrortámadásokat nem ismerem.

Eleve egy teljesen más kultúra, más szokások, Európa első ránézésre biztonságosabbnak tűnik. Mondom ezt úgy, hogy egy alkalommal egy nap különbséggel egy terrortámadás helyszíne mellett volt a szállásom és ha egy nappal tovább maradok ott, akkor valószínű ott lettem volna én is. Elvileg akárhol történhet akármi, de mégis feltettem ezt a kérdést.

Annyira veszélyes talán mégse lehet (Jeruzsálem), hiszen évente rengeteg turista megy oda és biztosan vannak olyan városrészek, amik kifejezetten biztonságosak. Vagy mégsem?

Az Óváros, ahol a történelmi és vallási helyek vannak, biztonságosabb mint egy modernebb, hagyományosabb rész? Hagyományos abban az értelemben, hogy nem turisták özönlenek oda és nem turistalátványosságokkal van tele hanem helyi emberek házaival, munkahelyeivel, boltjaival, szórakozóhelyeivel.

Számít-e bármit is, hogy hány éves az utazó és férfi vagy nő, milyen vallású?

A biztonság szempontjából.

Ha nem zsidó vagy palesztin, akkor nem kell tartani semmitől?

A keresztényeket is bántják, zaklatják, üldözik, vagy őket békén hagyják?

Nekem ez az egész érthetetlen, mert a neten olvasni, hogy üldözik őket el onnan és nincsenek biztonságban, de másutt meg azt írják egy másik cikkben, hogy ezek kitalációk.

Ha valaki szeretne oda elmenni, de nincs neki kivel, akkor maradjon otthon vagy vállalja be és menjen egyedül?

2022. febr. 23. 22:38
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Épp ugyanolyan biztonságos város, mint a többi. Gázába ne menjél, nem mintha oda tudnál.

Évente több millió zarándok lepi el a helyet, jobban odafigyelnek a közbiztonságra mint mondjuk itthon. Persze ahol túristák vannak ott bűnözés is van, semmire nincs garancia.

Ha meg tüntetés van, nem a túristák ellen tüntetnek (mint ahogy pl Pesten sem) hanem az izraeli hatóságok a célpont. Ilyenkor érdemes arrébbállni.

De ha ilyen bizonytalan vagy olvassál és nézzél alaposabban utána, köss utasbiztosítást, figyelj oda a tolvajokra ne pedig marhaságokat nézegess terroristákról a neten.

2022. febr. 23. 23:09
 2/7 anonim ***** válasza:
16%
Én nem mennék egyedül :D de úgy mennék, ha ott lenne egy turista program több emberrel együtt.
2022. febr. 23. 23:22
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
Biztonságosabb mint az európai városok nagyobb része.
2022. febr. 23. 23:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt saját tapasztalatomból mondom, hogy sztereotípia, hogy az utcán bármikor rálőhetnek az emberre. Egyébként a hármasnak igaza van, szóval most engem is lehet lepontozni. Én egyedül mentem 19 évesen és hatalmas élmény volt. A buta magyarok meg a média sokkal jobban felfújja a dolgokat. Az elsőnek is igaza van, megvannak azok a helyek hova NE menj! De az Óváros meg a turizmus szempontjából fontos helyek azok frankón biztonságosak.
2022. febr. 24. 09:27
 5/7 anonim ***** válasza:
61%

"Nem jártam még sosem ott, de a hírek alapján meg amit tudok róla, nem tűnik annyira biztonságosnak. Gondolom bármikor rálőhetnek akárkire, bármelyik pillanatban lehet valami összecsapás, állandó konfliktusok a zsidók és a palesztinok között, a terrortámadásokat nem ismerem."

Ahhoz képest, hogy se nem jártál ott, se nem tudsz a helyről semmit, elég fix elképzeléseid vannak :DDD

Jeruzsálemben a legfenyegetőbb veszélyben leginkább a bankszámlád egyenlege lesz.

2022. febr. 24. 14:14
 6/7 NTBS ***** válasza:
Biztonságos és óriási élmény. Egyedül vagy párban, ez már rajtad múlik.
2022. febr. 24. 15:27
 7/7 anonim ***** válasza:

(Négyes vagyok)

Nekem volt az egyetemen egy szaktársam, aki elég komolyan veszi a zsidó vallását és évente visszatér Izraelbe pár napra, neki ez a lelki feltöltődés. Én keresztény vagyok. Érdekes, mikor először meséltem neki, hogy voltam én is kint, nem elkezdtünk háborúzni (pedig joghallgatókként nekiállhattunk volna), hanem egy egész délutánt csak a tapasztalatokat cseréltünk vallástól-mindentől függetlenül. Azt hiszem, hogy az emberi egységet talán ez a történet elég jól kifejezi.

Amúgy #5-nek nagyon igaza van. Kint az átlagkereset hasraütésre is olyan 800.000 forintnyi sékel. Az árak meg borzalmasak.

2022. febr. 24. 15:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!