Az igaz, hogy tilos az Antarktiszra utazni?
Úgy értem akárkit nem engednek oda, hadsereg által őrzött terület?
Tud valaki olyan független utazót aki esetleg ott járt és beszámolt arról, hogy mi is van ott, van videófelvétele, fényképei stb?
10
Haha. Ezt tudod ki hiszi el.
Látod te is hogyan gondolkodsz?
Tilos belépni egy érintetlen területre = nem azért mert eltitkolnak dolgokat, hanem mert a turisták szemetelnek = birka mentalitás.
@11 Ember, egy olyan bioszféra működését tudnád teljesen szétbarmolni, ami ember által nagyjából érintetlen. Az Antarktiszt egy rakás ország ellenőrzi. Amúgy vannak ennél komplexebb túrák, nem lehetetlen akár a Déli Megközelíthetetlenség Pontjáig is eljutni, de te, vagy bármelyik tapasztalatlan és felkészületlen ember 1-2 nap után egész egyszerűen meghalna. Mínusz 50-80 fokok, a vegetáció hiánya miatt hihetetlenül erős szél. Ha bárki bármit el akarna titkolni a büdös életben nem találnád meg, mert hatalmas a kontinens és tök üres az egész, a part első néhány méteres szakaszát leszámítva.
Értem én, hogy összeesküvést sejtesz, de inkább olvass jó sokat a kontinensről. Ha meg hasonlóan hideg helyre akarsz menni, akkor ajánlom először a Spitzbergákat, oda egy ezer euróból már kihozol egy túrát ha épp olcsó a repjegy és meg tudod nézni például a magbankot.
Meg amúgy az Antarktisz tök egyhangú, hiába szerveznél expedíciót, egyszerűen eltévednél és megfagynál valahol pár nap bolyongás után. Szóval nem jo ötlet.
Egyébként az Antarktiszon több helyen is vannak kutatóállomások, ha annyira máshova akarsz menni, mint amerre a turisták, akkor vállalj munkát az egyiken. Csak legyen hozzá jó szakmád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!