Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Volt olyan, hogy az utazásod...

Volt olyan, hogy az utazásod egyik vagy fő motivációja egy híres ember sírjának a meglátogatása volt?

Figyelt kérdés
Ha igen melyik városban és kinek a sírjához mentél? Én Párizsba Jim Morrison sírját látogattam meg célzottan.

#temetői turizmus
2021. dec. 26. 21:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem.
2021. dec. 26. 21:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyiptomi fáraók számítanak?
2021. dec. 26. 22:09
 3/7 anonim válasza:
Még nem volt ilyen motivációm, de nem kizárt, hogy esetleg a jövőben lesz rá példa.
2021. dec. 26. 23:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Epp ma voltam az Új Koztemetoben a 301-es parcellaban, az 1956-os forradalom hősi hallottainak a sírját néztem meg.
2021. dec. 27. 02:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Annak aki Párizsba látogat, szinte "kötelező" megnéznie az Invalidusok házát, ahová Napóleon van eltemetve.

De vannak nagy írók, akiknek az írásai bennem mély nyomot hagytak és ezért néztem meg pl. Hemingway házát az USA-ban a Key Westen, vagy Victor Hugo Nyomorultak c. műve miatt Párizsban a Luxemburg kertet.

2021. dec. 27. 10:57
 6/7 anonim ***** válasza:

A temetobe nem mentem el, de gyerekkoromban meghatarozo es kesobb ujra felfedezett enekesno, Dalida vezerelt a Montmartre-ra. A hazat lattam, ahol utoljara lakott es ongyilkos lett, es a szobrat. A szobor elethu volt, ereztem, hogy ez olyan, mintha telefon lenne, amin egy kicsit Dalidaval lehetek.

Most nem mennek, de akkor nagyon rezonalt az a hatalmas tragikus szerelmes mittudomen minden.

2021. dec. 27. 12:41
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem is olyan nagy utazások, de voltam Kenderesen, kifejezetten Horthy-kripta miatt. Illetve Gödöllőn a Grassalkovich-kripta és Teleki Pál sírja miatt.

Illetve voltunk a Fiumei úti Sírkertben, ott több híresség nyugszik.

2021. dec. 28. 15:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!