Névváltoztatás miatt új útlevelet igényeltem: megváltozott a vezetéknevem és egy új keresztnevet is felvettem. A születési nevem továbbra is benne lesz az útlevélben?
Minden felé jelentened kell hogy nevet változtattál. Én is így voltam márciusban. A bank felé, a munkáltatónak, a közmű szolgáltatatóknak.
A munkáltató csak akkor fogja elintézni teljesen ha megkaptad már a TAJ kártyát (tapasztalat).
Viszont ha TAJ kártyát szeretnél csináltatni addig nem tudol míg személyigazolványod nem lesz mert az útlevél nem jó hozzá (ez is tapasztalat).
A küzműszolgáltatók biztos kérik a hivatalos papírokat a névváltoztatásról.
Nekem azt mondták hogy az új nevem valami törvény miatt a születési nevem is lesz (vagyis olyan mintha ezen a néven születettél volna). A régi neved nem kerül bele semmi féle személyazonosító okmányba.
5 évig nem változtatható meg.
A következő névváltoztatás nem 10 000 forint lesz hanem 50 000 forint (ha persze változtatol).
Szia! Bocsánat hogy idepofátlankodom de a vezetéknevem szeretném megváltoztatni, mert borzalmas.
Azt hittem ezt barmikor bárki megteheti de most olyanokat hallok, hogy csak komoly indokkal lehet ilyesmit.
Okítanátok?
Megkaptam az útlevelet és a személyit is az új nevemmel. Érdekes hogy a születési nevem nincs benne egyikben sem, így anyakönyvi kivonatot kell igényelni hogy igazolni tudjam a névváltoztatást.
4-es: nekem viszonylag egyszerűen ment, szerintem ha megindoklod miért zavar téged a vezetékneved, akkor helyt adnak neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!