Milyen a Dubaji világkiállítás? Mik vannak ott kiállítva?
Fura egy esemény, nekem céltalannak tűnt.
Én a 2017-esen voltam, ami tematikus (környezetvédelmi, fenntartható energia) volt, de felépítésben mindegyik hasonló. Minden világkiállításnak vagy egy központi, magasztos tematikája, ami idén a "fenntarthatóság, mobilitás, lehetőségek". Az elmúlt jópár kiállításon ugyanez volt pepitában, a környezetvédelem állandóan központi téma.
Minden országnak van egy kiállítótere, ahol úgy általában... bemutatkoznak. A gazdag országoknak egyenként külön épületük (pavilon) van, lenyűgöző építészeti és technológiai megoldásokat alkalmaznak és egy-egy számukra érdekes vagy fontos témát bemutatnak. A szegényebbeket meg összesuvasztják pár csarnokba, ahol kiraknak pár fotót meg egyéb népi dekorációt.
A magyar pavilon ilyen: [link]
"Az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincseit, kialakulásukat, történetüket mutatja be, különösen nagy hangsúlyt helyezve természetes vízkészletünkre, gyógy- és termálvizeinkre, valamint a balneológiára.
A pavilonban helyet kapó kiállítás egy tudás- és élményalapú interaktív tárlat, melynek csúcspontja a kupola terem, ahol a látogatók egyedülálló látványban és élményben részesülhetnek."
Rendszeresen vannak kulturális programok (főleg népzene és népművészet), de koordinálva van, hogy ne ütközzenek programok, a hivatalos weboldalon megtalálod a műsornaptárat.
Végtelen számú szórólapot, katalógust, repiajándékot osztogatnak mindenhol. Én még mindig egy chilei jegyzettömböt fogyasztok otthon. Lehet vásárolni is szuveníreket és vannak tematikus éttermek, ahol az adott ország konyháját lehet kipróbálni. Hosztesszek is vannak mindenhol, akiket a saját országaik utaztattak oda, szóval lehet velük dumálni bármiről, amiről szeretnél és érinti őket.
Kizárólag ezért én nem utaznék Dubaiba, de 1, vagy ha nagyon lelkes vagy 2 napra jó kikapcsolódás lehet. Még a jóval kisebb asztanai is túl nagy volt ahhoz, hogy 1 nap alatt bejárjuk, de a végén már nem is akarod, mert telítődsz az információkkal és édesmindeggyé válik, hogy a namíbiai és ecuadori pavilon közül már csak az egyikre jut időd.
Ha Emiratesszel mész, a jegy mellé adnak ingyen belépőt.
A [link] oldalon pár országnál van 360°-os videó meg egyéb interaktív élmény.
Köszönöm a választ, nagyon hasznos volt.
Ez lenne az első alkalom, hogy az Emírségekbe megyek, de gondoltam praktikus lenne mostanság, mert van a kiállítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!