Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Komáromból átengednek a hídon...

Komáromból átengednek a hídon Komárnoba? Van most valami ellenőrzés? A maszk ott kötelező az utcán vagy a boltokban?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy csak védettségivel lehet átmenni anélkül hogy visszafelé karanténba rakjanak. Ha tényleg csak ennyi a feltétel akkor nekem ez nem okoz gondot mert van védettségim.
2021. aug. 20. 07:37
 1/3 A kérdező kommentje:

2021. 06. 09- től Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt- és karanténkötelezettség) nélkül léphetnek be Szlovákiába az oltási igazolások és védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről szóló kétoldalú megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal és az oltóanyag típusát és valamennyi oltás dátumát rögzítő oltási igazolással, amelynek szlovák, cseh, vagy angol nyelvűnek kell lennie.

Találtam egy ilyen bejegyzést miszerint kell egy másik nyelven is lennie az oltási igazoló lapnak. Meg regisztrálni a határnál stb. Ennyire bonyolult lenne?

2021. aug. 20. 07:57
 2/3 anonim ***** válasza:

A tapasztalat az, hogy az előírások szigorúbbak, mint amit valóban betartatnak.

Mindenesetre itt találsz részletes infókat:

[link]

2021. aug. 20. 10:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen, pont ezen az oldalon olvasgattam én is. És itt írják hogy kettő nyelvű oltásról igazoló papír kell. Taxival átmentem, felmutatta a sofőr a védettségi kártyámat, csak a távolból rápillantottak és ennyi. Nem volt gond. Gondolom a visszafelé is így lesz.
2021. aug. 20. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!