Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ungvár milyen város? Utóbbi...

Ungvár milyen város? Utóbbi 10 évben.

Figyelt kérdés

Nagyon régen jártam arra, szerintem legalább 10 éve.

Az érdekelne, hogy ahhoz képest, a 10-15 évvel ezelőtti állapothoz képest mennyit változott a város. Biztos minden város változik ennyi idő alatt, de pontosan mi változott?

Az épületek nagy része azért a régi? Megőrizte a stílusát, színét, kinézetét? Nagy város, az egészről nehéz lenne írni, de például mi van azokkal, amik anno az Ung partján voltak, amik a piac környékén, a vár környékén? Az ortodox templom körül?

A macskaköves utcák megmaradtak, vagy a macskakövet lecserélték másra?

Az üzletek, butikok, amik most ott vannak, azok ugyanazok, mint 10-15 évvel ezelőtt (új áruval) vagy az akkoriak helyére újak kerültek?

A piac mennyire változott meg? Régen valamilyen édességbolt is volt ott, úgy rémlik. Az megvan még? A piac kínálata azért még őrzi az akkori, ottani termékeket, sajtokat, csokoládékat, vagy csak zöldség és gyümölcs van?

Sok szép emlékem van arról a városról, de nagyon régen voltam már ott és nem tudok oda elmenni, de nagyon kíváncsi lennék, az akkori állapotához képest milyen.

2021. aug. 11. 23:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Megnéztem neked, 8800 Ft a retúr jegy Flixbusszal. Szállást potom pénzért kapsz, és kb annyiért ehetsz étteremben, mint itthon egy Mekiben. Hajrá!

Egyébként, elég kicsi az esélye annak, hogy találsz olyat itt, aki ott is lakik. Egyébként én Budapesten sem tudnám pl megmondani, hogy az Astoria, és a Ferenciek között 10 éve létező csokibolt megvan-e még.

2021. aug. 12. 12:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Pár hete voltam otthon, a macskaköves utcák megvannak még, meg a központ is nagyjából ugyan úgy néz ki, kivéve a Petőfi teret és környékét amit felújjítottak, az a régi kort idézi, de elég szép lett, bár még nem fejezték be teljesen a felújjítást.

Boltokat illetően van ami megmaradt van ami változott, de ez leginkább a boltok belső terét érinti mintsem az utcai részt.

A piacon nem jártam, meg nem tudom melyik piacra gondolsz, de nem tartom valószínűnek, hogy sokminden változott volna ott.

2021. aug. 12. 12:23
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek a választ :) Szóval ugyanolyan hangulatos és szép :) Örülök, hogy ezt olvashattam.
2021. aug. 12. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!