Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Számítógép felvitele repülőre?

Számítógép felvitele repülőre?

Figyelt kérdés
Van valakinek tapasztala ezzel kapcsolatban? Vannak ilyen PC táskák amibe belefér a gép meg a monitor is. Engedik ezt? Kézi táskaként gondolom, mert feladni semmiképp nem fogom, hogy 500 darabra törjön...

2021. aug. 3. 22:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha a táska mérete nem nagyobb a kézipoggyász számára megengedettnél, akkor felviheted. Illetve az esetleges súlykorlátnak is meg kell felelj.
2021. aug. 5. 13:39
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. aug. 6. 19:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Érdemes minden utazás előtt külön megnézni, utánajárni, mert a légitársaságok folyamatosan variálnak. Ma már nem csak az ultra fapadosok, hanem egyre több hagyományos társaság is elkezdte korlátozni a felvhiető kézipoggyászok méretét, súlyát, illetve felárassá tették. Részben azért, hogy több bevételt csináljanak, részben meg azért, mert ha ingyen van, akkor több kézipoggyászt visznek fel az emberek a gépre, mint amennyi hely van nekik, ez pedig lassítja a beszállítást, késlelteti az indulást, sok felesleges macerát okoz, amit jobb megelőzni.

Ha nagyon nagy a mérete, akkor lehet, hogy érdemes/szükséges neki külön jegyet venni. Sporteszközök (pl. golftáska), illetve hangszerek (pl. nagybőgő) szállításához van ilyen lehetőség, hogy veszel a szállított érzékeny és sérülékeny dolog számára még egy repjegyet és akkor szállíthatod magad mellett és tudsz rá vigyázni.

Ha kisebb a mérete és elfér a fej feletti tárolóban, vagy a lábad alatt, akkor általában a nagy értékre hivatkozva meg lehet őket győzni róla, hogy felengedjék akkor is, ha kilóg a méret vagy súly keretekből, de esélyes, hogy valamilyen felárat így is fizettetnek érte - ami a reptéren váltva mindig drágább, mintha előre megváltod online. Szóval ilyen cuccal érdemesebb lehet minél VIP-ebb jegyet venni, hogy minél kevésbé balhézzanak rajta.

Nagyon sok múlhat azon is, hogy mikor mész, mekkora a forgalom, épp milyen hangulatban van a beszállítást intéző személyzet, mennyire van kedvük, vagy épp idejük foglalkozni ezzel, vagy épp pörögnek és minél hamarabb túl akarnak lenni a dolgon.

Az igazi szívás, hogy simán előfordulhat, hogy egyik irányba gond nélkül el tudod vinni minden extra nélkül, a másik irányba meg nekiállnak reklamálni valamin és felárat fizettetnek.

Én csak laptoppal, meg drága fotós cuccokkal szoktam utazni, mindig kézipoggyász méretű, akár a lábam alatt is elférő táskával, de már mindenféle előfordult. Volt, hogy egyik irányba simán felengedtek a gépre, másik irányba közölték, hogy azóta megváltozott a szabályzat és nem vihetem fel (végül kiharcoltam és utána később is felengedték, mert nem is változott a szabályozás, csak túlbuzgó volt valaki). Olyan is volt, hogy hibás kommunikáció miatt több felárat akartak kifizettetni plussz bőrönd miatt, mint amennyibe a repjegy került, úgyhogy végül inkább nem utaztam. De az esetek többségében nem szokott gondom lenni.

2021. aug. 11. 17:36
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, mindenképp utánanézek majd, de személyesen azt sem bánnám ha extra rep jegy kéne, a 30órás vonatútnál az is jobb:D
2021. aug. 12. 00:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Az extra jegy biztos járható út, abba nem tudnak belekötni túlméretezett csomag esetén.

A 30 óra buszon is túlélhető, volt hozzá szerencsém többször is. Vonaton sokkal kényelmesebb, de azért megértem, ha nincs hozzá kedve az embernek, pláne ha belefér a repülő is.

2021. aug. 12. 07:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Persze túl lehet élni, de azt néztem, hogy ha jó időben veszem a jegyet, akkor még extra jeggyel is olcsóbb lehet a repülő
2021. aug. 13. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!